Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Symantec kiterjeszti vírusvédelmét a hordozható eszközökre

Dotkom

A Symantec kiterjeszti vírusvédelmét a hordozható eszközökre

A Symantec bejelentette a Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 alkalmazás megjelentetését, amely átfogó védelmet nyújt a vírusokkal szemben a vezetékes kapcsolat nélküli Palm OS, Microsoft Windows Mobile és Pocket PC felületek számára.

Az alkalmazás a vállalati eszközök számára biztosít védelmet, megóvva őket a kártékony kódoktól, amelyek világhálóról, e-maileken keresztül, Wi-Fi kapcsolat során, illetve Bluetooth vagy infraportos adatátvitel során töltődnek le az eszközökre. Az IT-cégek a Symantec Client Security-t a Symantec System Center konzollal használó, új konfigurációs kezelési rendszer segítségével a teljes vállalati védelmet továbbfejleszthetik, és nagyobb mértékben kontrollálhatják a vezetékes kapcsolat nélküli eszközökön tárolt adatok védelmét.

„A vezeték nélküli technológia megváltoztatta az üzleti élet működését, hiszen a mobilis dolgozók számára folyamatos hozzáférést biztosít az ügyvitellel kapcsolatos alkalmazásokhoz és adatokhoz” – mondta Sarah Hicks, a Symantec mobil és vezeték nélküli alkalmazásaiért felelős helyettes elnöke. „Miközben ez a rugalmasság növeli a hatékonyságot, bonyolulttá teszi a helyzetet, és növeli a kockázatot, mivel a vezeték nélküli eszközök váltak a hackerek új célpontjává, rajtuk keresztül jutnak be a vállalati hálózatba. A díjnyertes vírusvédelmi rendszerünk egy központi adatkezelő konzolon keresztül útját állja az új vírustámadásnak, és teljes védelmet biztosít a vállalatok számára” – magyarázta Hicks.

A mobil eszközök védelmében való elkötelezettségéért a Symantec megkapta a 2006 Mobility Awardot. A díjat a Mobile Trax szaktanácsadó és kutató cég ítéli oda a legkiválóbb mobil és vezeték nélküli adatátviteli termékeknek és szolgáltatásoknak.

A Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 lehetővé teszi a mobil adatkezelés védelmét az eszközökön, valós időben felismeri az esetleges biztonsági fenyegetettséget, és figyelmeztet a veszélyre. Rugalmas, igény szerinti, menetrendszerű és automatikus felismerési lehetőséget biztosít, naprakész vírusfelismerést a Wireless LiveUpdate víruseltávolítón keresztül, valamint helyreállítja, illetve törli a vírusos fájlokat. A 3.5-ös verzióval a Symantec System Center konzollal feljavított Symantec Client Security felhasználói könnyen telepíthetnek kiegészítő programokat a konfigurációk kezeléséhez és a mobil eszközöket érintő házirend végrehajtásához. A segédprogram a Windows Smartphone kivételével minden Windows Mobile felület számára elérhető, ezen felül minden PocketPC és Palm OS felülettel is használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés