Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős magyar sikerek az eTEN programban

Dotkom

Jelentős magyar sikerek az eTEN programban

A 2005. évi pályázati kiírás februárban jelent meg.

Magyar pályázók jelentős sikereket értek el az Európai Unió eTEN programjában. Magyarország az uniós csatlakozás óta vehet részt az Európai Unió eEurope 2005 elnevezésű, átfogó IT-fejlesztési keretprogramján belül indított eTEN programban, amelynek támogatott területei között megtalálható többek között az e-kormányzat, az e-közbeszerzés, az e-egészségügy, és az online oktatás is. A magyar résztvevők által elnyert bizottsági hozzájárulás összege már 2004-ben is meghaladta az 1 millió eurót, a 2005-ben kiírt pályázatokon résztvevő magyar jelentkezők pedig idén 1,7 millió euró támogatásra számíthatnak.

2004-ben összesen 204 pályázat érkezett az Európai Bizottsághoz. 31 pályázat esetében magyar résztvevők is komoly szerepet vállaltak, s ezekből a szakértők 15-öt javasoltak támogatásra. A legtöbb pályázatot kis- és középvállalkozások nyújtották be, de pályáztak nonprofit cégek, önkormányzatok és államigazgatási szervek is. A magyar résztvevők által elnyert bizottsági hozzájárulás összege már 2004-ben is meghaladta az 1 millió eurót.

A 2005. évi pályázati kiírás februárban jelent meg, leadási határideje 2005. május 20. volt. Az Európai Bizottság az idei évben összesen 46,9 millió eurós forrást biztosított a pályázók számára, szemben az előző évi 43 millióval. Ebből az összegből piacfelmérési (Market Validation), piacbevezetési (Initial Deployment), valamint ezt kiegészítendő, úgynevezett támogatási, illetve koordinációt elősegítő projekteket támogatnak. A 2006. évi költségvetés az eTen programra 45 millió eurót irányoz elő.

2005-ben a 163 beérkezett pályázat között 20 nemzetközi konzorciumban vállaltak szerepet magyar résztvevők. A 20 pályázat fele sikeres volt. A magyar partnerek összesen 1,7 millió euró támogatásra számíthatnak az év végén kezdődő szerződéskötésektől függően.

A magyar résztvevők projekteken belüli szerepvállalását az alábbi ábra mutatja:



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés