Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terjed az elektronikus fizetés, ám a bevásárlást továbbra is a nők intézik

Dotkom

Terjed az elektronikus fizetés, ám a bevásárlást továbbra is a nők intézik

2005 első hat hónapjában tovább erősödtek a hipermarketek és diszkontok – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb, a hazai kiskereskedelem helyzetét feltáró Jelentéséből. A vásárlók kedvenc bevásárlónapja továbbra is a péntek; egyre többen autóval közelítik meg az üzleteket, s a teljes forgalom viszonylatában újra nőtt a kártyás fizetések aránya.

A GfK Hungária Piackutató Intézet 2000 óta készít felmérést 2.000 háztartás megkérdezésével a hazai kiskereskedelem piaci szereplőiről, az egyes értékesítési csatornák forgalmában bekövetkezett változásokról, trendekről, az egyes üzlettípusok vásárlóiról, illetve azok vásárlási szokásairól. A legfrissebb, 2005 első félévét feltérképező Kereskedelmi Analízisek tanulmányból többek között az is kiderül, vajon a hét mely napján és mely napszakban történik a háztartási beszerzések többsége, autóval vagy tömegközlekedési eszközzel közelítik-e meg a vásárlók az üzleteket, bankkártyával vagy készpénzzel fizetnek-e a boltok kasszájánál.

Általában elmondható a kutatás eredményei alapján, hogy a kártyás fizetések szerepe folyamatosan nő, bár egyelőre a forgalomnak csupán 10 százalékát teszi ki a készpénzes fizetéssel szemben. A bevásárlásokban továbbra is a nőké a főszerep: a napi beszerzések felét idén is a háziasszonyok végezték, a vásárlások közel egyötödénél azonban a házastárs is jelen volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés