Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle OpenWorld: új alkalmazásszerver és a menet közbeni integráció támogatása

Dotkom

Oracle OpenWorld: új alkalmazásszerver és a menet közbeni integráció támogatása

Ez volt az eddigiek közül a legnagyobb szabású OpenWorld rendezvény.

Az Oracle mintegy 35 ezer látogatót fogadott a San Francisco-i Oracle OpenWorld konferencián, az Oracle globális üzleti és technológiai rendezvénysorozatának legújabb állomásán, amely két hete nyílt meg, és 2005. szeptember 22-én, csütörtökön zárta kapuit. Mivel a mostani alkalom az Oracle OpenWorld, a PeopleSoft Connect és a Retek World szakmai konferenciákat is felöleli, ezért ez az eddigiek közül a legnagyobb szabású OpenWorld rendezvény volt. A konferencia első napján sok más mellett az Oracle bejelentette a Fusion Middleware architektúra „Hot-Pluggable” néven összefoglalt képességét, amely külön fejlesztés nélkül „menet közbeni” integrációt biztosít más gyártók szoftverkomponenseivel. A vállalat szintén bejelentette alkalmazásszerverének új verzióját, amelynek megjelenése jövő év közepén várható.

Az Oracle Fusion Middleware különlegessége a menet közbeni integráció támogatása
Az Oracle az OpenWorld konferencián bejelentette, hogy az Oracle Fusion Middleware architektúrája a továbbiakban támogatja más gyártók szoftverkomponenseinek külön fejlesztés nélküli integrációját. A „Hot-Pluggable” néven összefoglalt „menet közbeni” integrációs képességekkel a vállalat köztesszoftverplatformja zökkenőmentesen integrálható más (nem Oracle-fejlesztésű) köztesszoftvertermékekkel és adatbázis-kezelőkkel, elősegítve a heterogén üzleti alkalmazások szoros együttműködését. A heterogén informatikai környezetet üzemeltető vállalatok számára készült Oracle Fusion Middleware olyan moduláris kiegészítő szoftvereket tartalmaz, amelyek számos általánosan használt platformon futnak, és más szoftvercégek, például az IBM, a Microsoft és az SAP köztesszoftver-technológiáival és üzleti alkalmazásaival is együttműködnek.

Az Oracle Fusion Middleware termékcsalád menet közbeni integrációt támogató jelenlegi tagjai közül elsődlegesen az alábbiakat érdemes megemlíteni:

  • Az Oracle BPEL Process Manager, az Identity Management és a TopLink termékek, amelyek valamennyi nagyobb J2EE-alkalmazáskiszolgálón futnak.
  • Az Oracle Identity Management termékek az LDAP-címtárak, a Microsoft Active Directory és más SSO-termékek széles köréhez kínálnak támogatást.
  • Az Oracle Fusion Middleware a vállalat saját JDeveloper SOA-fejlesztőeszközén túl támogatja még az Eclipse fejlesztői környezetet is.
  • Az Oracle Application Server és az Enterprise Service Bus olyan beépülő Java Message Services (JMS) architektúrával rendelkezik, amely lehetővé teszi a harmadik féltől származó üzenetsor-kezelő termékek használatát.
  • Az Oracle Fusion Middleware számos téren képes együttműködni a Microsoft .NET keretrendszerrel.

A menet közbeni integrációt támogató architektúra – a jelen és a jövő technológiájának ötvözése
Az Oracle Application Server 10g 3. változatának menet közbeni integrációt támogató architektúrája révén a szervezetek tetszés szerint kiválaszthatják a meglévő infrastruktúrájukhoz a kategóriájukban rendelkezésre álló legjobb Oracle köztesszoftver-elemeket, így az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád tagjait nyílt forráskódú fejlesztőeszközökkel és futtatókörnyezettel is használhatják. Az egyedi architektúrának köszönhetően a felhasználók összekapcsolhatják és kibővíthetik meglévő heterogén rendszereiket, valamint jelenlegi és későbbi informatikai beruházásaikat a legteljesebb mértékben hasznosíthatják. Az új változat többek között az Apache Struts, a Spring keretrendszer, a JUnit, a CVS, valamint az Apache MyFaces nyílt forráskódú technológiákat támogatja. Emellett további támogatást nyújt az olyan legfrissebb Java-szabványokhoz, mint például a Java Server Faces, az EJB 3.0 és a Java Business Integration, ugyanakkor a legújabb biztonsági és webszolgáltatási szabványok, mint a WS-Security, a WS-Reliable Messaging, a WS-Federation, a SAML 2.0 és az UDDI v3 támogatása is megjelenik.

Az Oracle bemutatja az Oracle Application Server 10g 3. változatát
Az Oracle előzetes bejelentést tett az Oracle Application Server 10g 3. változatának megjelenéséről, amely jelentős fejlesztéseket tartalmaz majd a cég átfogó és integrált vállalati szolgáltatásorientált architektúrájú (SOA) köztesszoftver-platformjában. Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád egyik fő elemeként számon tartott Oracle Application Server 10g 3. változata lehetővé teszi a szervezeteknek, hogy szolgáltatásorientált alkalmazásaikat számítóhálós architektúrán fejlesszék ki és állítsák rendszerbe, informatikai szolgáltatásaikat a vállalati üzleti folyamatokba integrálják, illetve a szolgáltatásokat, az alkalmazásokat és az adatokat heterogén környezetben is biztonságossá tegyék és egységesen felügyeljék.

Átfogó szolgáltatásorientált platform
Az Oracle Application Server 10g 3. változata például új kezelhetőségi funkciókkal bővíti majd az Oracle JDeveloper és az Oracle Application Developer Framework (ADF) fejlesztőrendszert, átfogó, nagyobb teljesítményű és könnyen használható „code factoring” alapú optimalizálást nyújt, támogatja a Java 5.0-t és a J2EE 1.4-et, valamint tartalmazni fog egy vizuális, deklaratív JavaServer Faces (JSF) és Struts alapú fejlesztői környezetet a grafikus felhasználói felület kialakítását szolgáló komponensek kiterjedt könyvtárával. Ezek a fejlesztőeszközök támogatják még az Enterprise Java Beans (EJB) 3.0 specifikációt is.
Az új változat az Oracle Containers for J2EE esetében számos, eddig nem látott szolgáltatást vezet be, mint például a J2EE 1.4 előírásainak való megfelelést, a piac legátfogóbb EJB 3.0-s implementációját, illetve a webszolgáltatások továbbfejlesztett támogatását a WS-I előírásainak való megfeleléssel és számos webszolgáltatási szabvány támogatásával. Emellett bővített és könnyebben felügyelhető JMS-funkciókat, valamint új JAAS, Java2 és WS-SEC alapú biztonsági lehetőségeket nyújt.

Fokozott biztonság
Az Oracle Application Server 10g 3. változata számos biztonsági javítást tartalmaz, mint például a SAML 1.0 és 2.0, illetve a hasonló elterjedt szabványok támogatását, fejlettebb egyszeri bejelentkezéses (SSO) lehetőségeket, valamint a webszolgáltatások és a SOA-k biztonságos felügyeletére szolgáló egyéb eszközöket. Az Oracle közös identitáskezelő és hitelesítési megoldása, az Oracle COREid Federation, számos új funkciót kínál, köztük a több üzleti partnerre kiterjedő zökkenőmentes egypontos bejelentkezést (SSO) és közös identitáskezelést egy olyan többprotokollos átjáróval, amely támogatja az olyan fontos ipari szabványokat, mint a Liberty, a WS-Federation és a SAML 2.0.

Az Oracle Web Services Manager a webszolgáltatások biztonságossá tételét és felügyeletét olyan működési szabályok bevezetésével oldja meg, amelyek a Java vagy .NET programnyelven írt új vagy meglévő alkalmazások és webszolgáltatások fölötti rétegbe integrálhatók. Az új változat további szabálykezelési, valamint részletesebb működésfigyelési és adatelemzési lehetőségeket kínál, és előreláthatólag megkapja majd a FIPS-140 tanúsítványt, a termék biztonsági képességeit tanúsító független szakmai igazolást.

A termék elérhetősége
Az Oracle Application Server 10g 3. változata az előzetes elképzelések szerint a cég 2006-os pénzügyi évének végén (azaz május körül) lesz kapható az általános kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés