Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mac OS X patch-özön – használhatatlan 64 bites alkalmazások

Dotkom

Mac OS X patch-özön – használhatatlan 64 bites alkalmazások

Az Apple által hétfőn kiadott, a cég életének egyik legnagyobb patch-csomagja ugyan számos biztonsági hibát befoltoz az operációs rendszeren, de nem tesz jót a 64 bites szoftverek támogatottságának.

Még hétfőn adta ki a Steve Jobs által vezetett vállalat a Security Update 2005-007 frissítéscsomagot, amely számos hibát iktatott ki a Mac OS X-ből. Többek között az Apple saját fejlesztésű böngészője, a Safari válhat biztonságosabbá a javítások feltelepítése után, de a vezetékmentes Bluetooth kapcsolatok kezelésében levő sebezhetőséget is megszüntették a fejlesztők, illetve egyes hálózati eszközökben rejlő sérülékenységeket is befoltoztak a patch-ek révén.

A Wolfram Research szerint azonban a javítások nem tesznek jót a 64 bites alkalmazások támogatásának. A (tudományos) matematikai számítások végzésére szakosodott Mathematica szoftver fejlesztői bejelentették, hogy 64 bites alkalmazásuk nem képes futni a biztonságosabbá vált operációs rendszeren. Az egyelőre nem ismert, hogy mely más programot érinti még az eset.

„Egy, az Apple által elkövetett hiba miatt a frissítés megakadályozza a natív 64 bites alkalmazások futását.” – olvasható a Wolfram által saját felhasználói számára kedden kiküldött figyelmeztető levélben. Az e-mail szerint a szoftver 5.2-es, júliusban kiadott változata nem fog futni azon G5 Macintosh-okon, amelyekre felkerül a hét elején debütált patch-csomag.

Ben Wilson, a cég egyik szóvivője szerdán közölte, hogy felvették a kapcsolatot az Apple-lel, és már tervezik a frissítés frissítését. Jobs vállalata aznap nem kommentálta az esetet, de csütörtök reggel megjelentetett egy új biztonsági frissítést, amely állítólag orvosolja a problémát. Ez az Apple website-járól szabadon letölthető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés