Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piaci bemutatása előtt Microsoft SQL Server 2005 a Nexonnál

Dotkom

Piaci bemutatása előtt Microsoft SQL Server 2005 a Nexonnál

A Microsoft technológiákat elsőként alkalmazó cégek között a Nexon.

A Nexon budapesti székházában látta vendégül Simon Brown-t, a Microsoft európai, közel-keleti, valamint afrikai régió Fejlesztési platform üzletágának igazgatóját. A találkozó során a Nexon menedzsmentje és az üzletág-igazgató közösen értékelte a két vállalat eddigi együttműködésének sikereit, majd új célokat határoztak meg a jövőre nézve.

A Nexon és a Microsoft kapcsolata több mint egy évtizedre nyúlik vissza. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően az eltelt évek során újabb és újabb termékek, illetve szolgáltatások jelentek meg a Nexon portfoliójában, legtöbbjük az időközben megjelent Windows platformra optimalizálva. A Microsoft ezt a töretlen innovációt ismerte el 2002-ben, amikor Magyarországon a Nexon számára – a Szoftver Megoldások kategóriában elsőként – odaítélte a Gold Certified Parter címet.

A két vállalat kapcsolata azóta is töretlen, melynek egyik fejleménye, hogy 2004-ben az akkor több mint 1 millió magyarországi munkavállaló bérszámfejtését kiszolgáló BERENC is teljesen megújult. A NEXON ekkor jelentette be a nexONBÉR-t, a szoftver Windows platformra optimalizált változatát, s ezzel megkezdődött Magyarország egyik legnagyobb migrációs projektje, melynek keretében az elkövetkező két év során több mint 2000 cég bérszámfejtése kerül át az új, korszerűbb informatikai környezetbe.

Többek között ezt a projektet méltatta Simon Brown, a Microsoft Fejlesztési platform üzletágának igazgatója. A Nexon menedzsmentjével való találkozásán kiemelte, elismerésre méltó teljesítménynek tartja, hogy a Nexon az elmúlt 16 év során Magyarország vezető humáninformatikai szolgáltatójává nőtte ki magát. „Ez többek közt profizmusának és az általa képviselt terület iránti mély szakmai elkötelezettségnek köszönhető.” – nyilatkozta a vezérigazgató.

Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezetője szerint a Nexon mindig is arra törekedett, hogy a fejlesztéseinek platformjául szolgáló Microsofttal szoros szakmai kapcsolatot építsen ki és tartson fent. A cég ezért is integrálta nexONBÉR bérügyviteli programját a Microsoft vállalatirányítási megoldásaihoz, illetve kínálja speciális kedvezménnyel mind a Microsoft Navision, mind Microsoft Axapta rendszerekhez. „Annak érdekében, hogy továbbra is megtartsuk piacvezető pozíciónkat, igyekszünk a technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználni, melyben komoly támogatást nyújt a Microsoft.” – nyilatkozta a Nexon ügyvezető igazgatója.

A két vezető a megbeszélések során kitért a jövőbeni együttműködés főbb állomásaira is. Ennek egyik meghatározó területe lesz a Nexon által is használt Microsoft adatbázisplatform, az SQL Server, amely hamarosan – előreláthatóan még idén ősszel – teljesen megújul. „Az SQL Server 2005. őszi bemutatója alkalmával szeretnénk a termék népszerűsítése kapcsán – mind szakmai, mind marketing tekintetben – együttműködni a Nexonnal.” – mondta Brown, aki éppen ezért felkérte a magyar vállalatot, hogy vegyen részt a Microsoft technológiákat az elsők közt alkalmazó cégeknek indított programban. Így a Nexon már az SQL Server 2005 piaci bemutatója előtt megismerheti és bevezetheti a legújabb adatbázis-technológiákat, ami további versenyelőnyt biztosíthat termékeinek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés