Connect with us

Hirdetés

technokrata

PIM Data Hub: termékadat-kezelő megoldás az Oracle-től

Dotkom

PIM Data Hub: termékadat-kezelő megoldás az Oracle-től

Megoldás a termékadatok távoli szinkronizálására a GDSN és az UCCnet szolgáltatásokon keresztül.

Az Oracle – az ügyféladatok egységes, központi kezelését biztosító Oracle Customer Data Hub sikere után – piacra dobja Product Information Management Data Hub (PIM Data Hub) nevű termékadat-nyilvántartási rendszerét, amelynek segítségével a vállalatok központosíthatják a különböző alkalmazásokból származó termékadatokat, és a különböző részlegek által közösen használható adattörzset hozhatnak létre.

A nemrégiben bejelentett Oracle Fusion köztesszoftverben is megtalálható Oracle PIM Data Hub révén a felhasználók elkerülhetik a termékadatok számos helyen való követhetetlen tárolását, ami szinte elkerülhetetlenül együtt jár a hagyományos, nem integrált – akár régebbi, akár korszerű – alkalmazások használatával, a vállalategyesítésekkel és felvásárlásokkal, illetve a globális terjeszkedéssel.

Az Oracle PIM Data Hub minden ágazatban használható, függetlenül a vállalat meglévő alkalmazásaitól, mert az elterjedt ERP-rendszerekhez, a házon belül fejlesztett megoldásokhoz és a régebbi alkalmazásokhoz egyaránt jól illeszthető.

Az Oracle által a GDSN és a UCCnet szolgáltatásokhoz kifejlesztett termékadat-szinkronizálási megoldás, valamint az Oracle PIM Data Hub együttesen átfogó termékadat-kezelési megoldást kínál a felhasználóknak. Az Oracle Product Data Synchronization a UCCnet rendszeren vagy a GDSN hálózaton keresztül biztonságosan továbbítja a kereskedelmi partnereknek felkínált törzsadatokat. Az eszköz előre konfigurált beállításokkal segíti a GDSN és a UCCnet használatát, kiterjedt adatellenőrzést végez az EAN.UCC előírásai alapján, és teljes körű, teherbíró üzenetkezelést biztosít, így a felhasználók mindig pontos adatokkal szolgálhatnak üzleti partnereiknek.

Az Oracle PIM Data Hub központi termékadattörzs
Az Oracle PIM Data Hub, az Oracle PIM Data Librarian és az Oracle Application Server 10g együttes alkalmazásával a vállalatok összes termékadatukat központilag kezelhetik, illetve szinkronizálhatják egyéb forrásrendszereikkel és kereskedelmi partnereikkel. Az átfogó vállalati termékinformáció-kezelő megoldás gyakorlatilag korlátlanul bővíthető, és munkafolyamatok által vezérelt változáskezelési, valamint részletes szerepkörökön alapuló biztonsági funkciókkal is rendelkezik. A központi adattárban nem strukturált adatok – például értékesítési adatok és szóróanyagok – is tárolhatók az olyan strukturált adatok mellett, mint a cikkjellemzők specifikációi, illetve fejlesztési és gyártási anyagjegyzékek.

Az Oracle PIM Data Hub segítségével a felhasználók konkrét tevékenységek köré szervezhetik üzleti folyamataikat, például:

  • Értékesítési és beszerzési oldali termékkatalógusok karbantartása: A felhasználók biztonságosan tárolhatják az összes késztermékre vonatkozó információkat, termékjellemzőket, értékesítési és marketingadatokat, szóróanyagokat, adatlapokat, fényképeket és ábrákat. A termékek a felhasználó által definiált katalógusokba kerülnek, ahonnan azok bármikor gyorsan előhívhatók, és ahol kulcsszavak vagy paraméterek megadásával biztonságosan elérhetők.
  • A terméktörzsadatok központosítása: A felhasználók egy központi termékadattörzsben tarthatják nyilván az összes terméket és alkatrészt, és ez a közös cikktörzs minden rendszerüket egységesen kiszolgálja. A felhasználók a termékspecifikációkat, termékdokumentációkat és termékkonfigurációkat is a központi rendszerben tarthatják karban. Előírhatják az új cikkek definiálásának és a cikkek igénylésének menetét, szabványosítással és különböző ellenőrzésekkel gondoskodhatnak a termékadatok pontosságáról, a munkafolyamatos engedélyezési eljárásokkal pedig hatékonyabbá tehetik a termékekre vonatkozó változtatási kérelmek és megrendelések intézését.
  • Integrált darabjegyzék-kezelés: A vállalat az összes darabjegyzéket központilag kezelheti, akkor is, ha azok különböző tervezőrendszerekhez vagy eladási konfigurációkhoz tartoznak, vagy a világ különböző részein lévő gyártóüzemekből és szervizközpontokból származnak, és így minden egyes termék vagy cikk darabjegyzékei áttekinthetők egy központi rendszerben.

„Az Oracle PIM Data Hubhoz hasonló technológiák alapvetők az igényeken alapuló ellátási hálózat (DDSN) stratégiájának kialakítása szempontjából” – mondta Lora Cecere, az AMR Research kutatási igazgatója. „Az Oracle egységes ügyféladattörzsével már eleve jó központi adatkezelési koncepcióval állt elő, amelyet az Oracle PIM Data Hub piacra dobásával tovább finomított. Ez azonban csak a kezdet. A következő lépés a termékadatok hatékony hasznosítása a jobb döntések érdekében.” – tette hozzá Cecere.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés