Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens: Európa legnagyobb és legmodernebb forgalomirányító központja Berlinben

Dotkom

Siemens: Európa legnagyobb és legmodernebb forgalomirányító központja Berlinben

A VKRZ révén gyorsabban lehet reagálni előre nem látott rendkívüli eseményekre.

Az új központ (VKRZ) megteremti a feltételeket Berlin teljes területének központi megfigyelésére és vezérlésére. Ehhez a Siemensnek hálózatba kellett kapcsolnia Nagy-Berlin térségében az elmúlt 25 évben egymástó függetlenül létrehozott forgalom-menedzsment és -felügyeleti rendszereket, valamint közös hardver-szoftver platformra állítania azokat. Az integráció kereken 2.000 jelzőlámpára, nyolc forgalom-befolyásoló berendezésre és 100 megfigyelő kamerára terjed ki. Az új, közös platform most először szolgáltat összefüggő képet Nagy-Berlin autópályáinak és útjainak forgalmi helyzetéről.

A begyűjtött aktuális forgalmi adatok kiértékelése megteremti az alapot egy hatékony mobilitás-menedzsment megvalósításához a torlódások és forgalmi zavarok tekintetében csakúgy, mint állami látogatások, demonstrációk és nagyrendezvények forgalomtechnikai kezelésére. Mód van olyan közösségi célok hatósági érvényesítésére is, mint például: zaj- és légszennyezés környezetvédelmi paramétereinek betartása, mégpedig nemcsak egy bizonyos közlekedés-„hordozót” érintő módon, hanem a teljes rendszer optimálásával. A VKRZ révén gyorsabban lehet reagálni előre nem látott rendkívüli eseményekre, a forgalom résztvevőit balesetre vagy például tükörjég-veszélyre figyelmeztetni, sebességkorlátozásokkal vagy sávlezárásokkal a forgalmat vezérelni.

A VKRZ szerves része a gyors és pontos hírszolgálat is. A mindenkori forgalmi helyzetről Interneten, jelzőtáblákkal és rádión adnak ingyenes tájékoztatást a széles nyilvánosságnak. Tervezik a VKRZ kiterjesztését Berlin-Brandenburg tágabb vonzáskörzetére és Potsdam városára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés