Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell-Veritas Linux alapú tárolás-felügyeleti együttműködés

Dotkom

Novell-Veritas Linux alapú tárolás-felügyeleti együttműködés

A Veritas Storage Foundation 4.1 for Linux megoldásának legújabb verziója tovább erősíti a Linux vállalati felhasználhatóságát, és költséghatékony megoldást jelent napjaink változó adatközpont-követelményeinek kielégítésére.

A Novell és a Veritas Software Corporation bejelentették stratégiai kapcsolatuk kiterjesztését. A megállapodás a Veritas vezető tárolás-felügyeleti és magas rendelkezésre állási megoldásának Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 platformra történő fejlesztéséről, minősítéséről és támogatásáról szól. A Veritas Storage Foundation szoftver 4.1 verziójának Linux platformján történő általános elérhetőségével a Veritas nagyobb választási lehetőséget kínál az ügyfelek számára a Linux vállalati számítástechnikai környezetben történő bevezetéséhez. A termék 2005. harmadik negyedévében várható.

„A Linux gyorsan terjed minden vállalati területen. A több platform-, és szállítóválasztási lehetőség továbbra is a Veritas meghatározó értékét jelenti.” – mondta Sanjay Poonen, a Veritas Software stratégiai szövetségekért felelős alelnöke. „A Veritas 2003 óta támogatja a SUSE LINUX platformot, és úgy gondoljuk, hogy a Veritas Storage Foundation 4.1 for Linux szoftver legújabb verziója tovább erősíti a Linux vállalati felhasználhatóságát, és költséghatékony megoldást jelent napjaink változó adatközpont-követelményeinek kielégítésére.”

A Veritas Storage Foundation HA fejlesztői tevékenysége 15 éves múltra tekint vissza. Többek között az iparág egyik első UNIX alapú kötetfelügyeleti (1990) és fájlrendszer-kezelő (1991) fejlesztésére építve a vállalat a Veritas Cluster Server, a Veritas Volume Manager és a Veritas File System szoftvereket egyesíti. Az eredmény egy kiválóan integrált, online tárolás-felügyeleti és magas rendelkezésre állási megoldás a vállalatok számára UNIX vagy Linux rendszerek telepítéséhez. A Storage Foundation HA szoftver SUSE LINUX Enterprise Server 9 platformra készült verziójának elérhetőségével a Veritas kiterjeszti a tárolás-felügyeleti és nagy rendelkezésre állási szoftverét a 2.6-os Linux kernel platformra is.

A VERITAS Storage Foundation szoftver egyedülálló szolgáltatásokat kínál a kulcsfontosságú Linux alkalmazásokhoz, többek között tárolóhálózati támogatást dinamikus útválasztással, online tárolásfelügyeletet az állásidők csökkentésére, nagy teljesítményű fájlrendszert és adatbázis hozzáférést, valamint egy stabil, kiforrott kódbázist. A Veritas Volume Manager az adatok hordozhatóságát a Portable Data Container eszközzel biztosítja a UNIX és LINUX rendszerek között, amely jelentősen megkönnyíti a két platform közötti áttérést. A Veritas File System a többszintű tárolók használatával és az adatok megfelelő tárolóosztályba történő automatikus elhelyezésével lehetővé teszi a végfelhasználók számára a tárolási költségek csökkentését. Az ügyfelek emellett kihasználhatják majd a nagy adatmennyiséget kezelő Linux környezetekben a 64 bites alkalmazástámogatás teljesítményének előnyeit, például a 4.1 verzióban akár 128 TB méretig is támogatott fájlrendszert.

David Patrick, a Novell Linux alkalmazásokért és nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint azok az ügyfelek, akik az adatközpontok UNIX rendszerről Linuxra való átvitelét fontolgatják, hamarosan bizalommal telepíthetik a piacvezető Veritas online tárolás-felügyeleti termékeket SUSE LINUX Enterprise Server 9 platformra. „A Novell büszke arra, hogy a Novell Linux adatközpontokat célzó kezdeményezései elnyerték a Veritas támogatását.” – mondta Patrick.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés