Connect with us

Hirdetés

technokrata

IDC/FI Banking Roadshow CEE 2005

Dotkom

IDC/FI Banking Roadshow CEE 2005

Az IDC/FI pénzügy és banktechnológiai konferenciája a kelet-közép-európai bankok előtt álló fontos kihívásokat állítja középpontba.

A pénzügyi szolgáltatások globális piacának vezető kutatóvállalata, a Financial Insights (FI) közreműködésével az IDC immár második alkalommal rendezi meg Kelet-Közép-Európában éves banktechnológiai roadshowját. Az áprilistól júniusig tartó konferenciasorozat ezúttal hat stratégiai jelentőségű városban (Budapest, Bukarest, Prága, Bécs, Varsó és Zágráb) mutatja be, hogyan felelhetnek meg a pénzintézetek a modern technológia segítségével az előttük álló üzleti kihívásoknak. A roadshow előadásait a Financial Insights elemzői, ágazati szakértők, regionális és helyi partnerek, mint például az APC, Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepe és a Synergon szakmai képviselői tartják.

A csökkenő kamatok, a pénzügyi szolgáltatások fokozódó lakossági igénybevétele, és a nyereséges fogyasztói hitelezési szegmens példátlan bővülése nyomán a bankszektor lendületes növekedést produkált az elmúlt évek során a kelet-közép-európai térség új EU-tagállamaiban. Bár a regionális bankszektorban továbbra is magas lesz a megtérülés a legtöbb nyugat-európai országhoz képest, a mind élesebb verseny és az ügyfélkör bővülési ütemének lassulása miatt a helyi bankok erősödő nyomással fognak szembesülni a következő években.

„A közép-európai pénzügyi szektor határozott előnnyel rendelkezik, mivel az itteni szervezetek olyan valós idejű, webes támogatást nyújtó front- és back-office megoldásokkal frissítették rendszereiket, hogy bármelyik nyugati bank megirigyelhetné őket.” – vélekedik Bob Giffords, a Financial Insight kutatási és tanácsadási tevékenységért felelős európai igazgatója. „Fontos, hogy a regionális piac szereplői fejlett IT-infrastruktúrájukra támaszkodva, kézzelfogható üzleti lehetőségekké alakítsák a gazdasági kihívásokat. 2004 a konszolidáció és egyben az óvatosság éve volt. Az idén a pénzintézeteknek fel kell hagyniuk túlzott költségtakarékossági törekvéseikkel. Korszerű technológiáikat bevetve ki kell használniuk a fenntartható fejlődést szolgáló, új lehetőségeket, és el kell indulniuk a páneurópai modell megvalósítása felé.”

A téma fontosságát felismerve az IDC és az FI úgy döntött, hogy az idén is tovább építi pénzügy-technológiai hagyományait és megszervezi roadshowját. A konferencián előadó európai üzleti és technológiai szakemberek bemutatják, miként munkálkodnak Európa biztosítási, bank- és értékpapír-piacának legjobbjai az integrált, valóban összeurópai pénzügyi szolgáltatási szektor kiépítésén. „Ma Európa a világ legnagyobb és technológiai szempontból egyik legfejlettebb pénzügyi piaca.” – mutat rá Giffords. „A helyi szereplőknek ki kell használniuk ezt az előnyt: földrajzi határokon átívelve szabványosítaniuk kell üzleti folyamataikat, és az ügyfélszerzéstől a termékinnováción keresztül az árutőzsdei tranzakciókig és a teljes körű finanszírozási szolgáltatásokig, működésük minden elemét integrálniuk kell a többivel.”

Helyi (Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepe, Synergon Informatika Rt.) és regionális partnerek (APC) támogatásával, valamint néhány jeles hazai (Tisza István, Főosztályvezető K&H Bank) és külföldi szakértő (Bob Giffords, igazgató, EMEA Research & Consulting, Financial Insights – IDC) közreműködésével az IDC/FI pénzügyi és banktechnológiai roadshow bemutatja, hogyan teremthetnek a régió pénzintézetei új lehetőségeket a technológia és a partnerkapcsolatok segítségével. A program elsősorban a pénzügyi ágazat bennfenteseinek, vezérigazgatóknak, informatikai és pénzügyi felsővezetoknek, stratégiai tervezőknek, termék- és szolgáltatásfelelősöknek, valamint üzletfejlesztési szakembereknek szól.

Némi ízelítő a konferencián elhangzó előadásokból:

  • Bob Giffords, Director, EMEA Research & Consulting
    Financial Insights – IDC
    A technológia lényeges, a stratégia kiemelkedő fontosságú

  • Hadobás Tibor, District manager
    American Power Conversion Magyarországi Képviselet
    A hálózatkritikus fizikai infrastruktúra az adatközpontokban és bankfiókokban.

  • Synergon Informatika Rt. szakmai képviselője
    Synergon Informatika Rt.
    Regionális pénzügyi szolgáltatás- regionális IT támogatással

  • Mr. Girish Ramachandran -Regional Director – TCS Europe and Director – Industry Verticals (Europe)
    TATA Consultancy Services
    Az európai banktechnológia változó arca – az offshore lehetőségek és az euróra való áttérés szempontjából

  • Esettanulmány: Tisza István, főosztályvezető
    Kereskedelmi és Hitelbank
    Lakossági e-bank fejlesztések a K&H bankban

A roadshow állomásai: május 3. Budapest, április 28. Prága, május 19. Varsó, június 7. Bécs, június 16. Zágráb, június 21. Bukarest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés