Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felfüggesztették a vírusíró versenyt

Dotkom

Felfüggesztették a vírusíró versenyt

Egy cég 25 ezer dolláros díjat kínált fel két G5-ös Powermac megfertőzéséért, ám a versenyt fel kellett függeszteni.

Az Apple platform közismerten védettebb a vírusokkal szemben, mint a microsoftos rendszerek. Ennek részben az is az oka, hogy a Macintosh operációs rendszerek UNIX alapúak, és ez felépítéséből adódóan nagyobb védelmet nyújt; de természetesen a relatíve kis elterjedtség is ennek az állapotnak a fenntartását szolgálja. A vírusírók ugyanis a leginkább használt platformokat célozzák meg, hiszen így érhető el a maximális hatás.

Nemrég a Symantec beszámolt arról, hogy egy Mac-es vírustámadás bekövetkezésének egyre inkább nő a valószínűsége. Ebből kiindulva a DVForge nevű cég úgy döntött, hogy bebizonyítja, az IT-biztonsággal foglalkozó vállalatnak nincs igaza. A DVForge ügyvezető igazgatója, Jack Campbell elmondta, hogy nagyszámú Mac-es felhasználóval és szoftverfejlesztővel vették fel a kapcsolatot, hogy közös álláspontra jussanak a kihívással kapcsolatban. A dolog azonban visszafele sült el: ahelyett, hogy bebizonyították volna: egy Mac-es vírus megjelenésének valószínűsége nulla, az derült ki, hogy csak „közel nulla”.

Campbell nyilatkozata szerint azonban bizonyos (bővebben nem kifejtett) jogi aggályok is közrejátszottak abban, hogy felhagytak a verseny propagálásával. A DVForge igazgatója mindazonáltal továbbra sem örül annak, hogy egyes vállalatok megpróbálják kihasználni a Mac-es közösség vírusoktól való félelmét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés