Connect with us

Hirdetés

technokrata

Katasztrófatűrő Avaya-rendszer

Dotkom

Katasztrófatűrő Avaya-rendszer

IP telefónia az amerikai határvédelemnél.

Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Szervezete (U.S. Customs and Border Protection, CBP) – amely a határvédelmi feladatokért és az országba történő belépési pontok biztosításáért felelős – a vészhelyzetek kezelését az Avaya IP alapú hálózati alkalmazásával fejlesztette. A megoldás a korábban használt telefonszolgáltatáshoz képest több ezer dollár költségmegtakarítást eredményez a következő években.

Az új privát hálózattal a CBP az irodák közötti információ szétosztását még biztonságosabban tudja végezni. Az új rendszer növeli továbbá a szervezet kommunikációs hálózatának folyamatos rendelkezésre állását, mivel minden telephely önállóan is működőképes.

Az Avaya telefónia alkalmazások “zászlóshajójának” számító Comminucation Manager szoftver számos szolgáltatást biztosít a CBP-nek a konferencia megoldásoktól a beszéd- és halláskárosultak számára is elérhető szolgáltatásokig. Az “Extension to Cellular” alkalmazás összekapcsolja a vezetékes irodai és a mobil telefont, ezzel biztosítva a mobil munkatársak bekapcsolását a kommunikációs rendszerbe. Az Avaya S8700 Média Szerverpáron futó Avaya Communication Manager szoftver a tükrözött üzemmódnak köszönhetően növeli a szervezet folyamatos működési képességét.

A központosított menedzsmentnek és a megnövelt biztonságnak köszönhetően az új hálózat összeköti a CBP székhelyeit a meglévő Avaya IP telefónia hálózat Washingtonban lévő irodáival. A helyi „túlélőképes” processzor lehetővé teszi az irodák független működését vészhelyzet esetén. Katasztrófahelyzetekben ugyanis a nyilvános telefon- és mobilhálózatok túlterheltekké válnak, s ennek kiküszöbölésére a CBP irodái IP trönköt használnak.

Az Avaya Global Services szakértői az új hálózat indulását megelőzően biztonsági értékelést végeztek és megtervezték a rendszer architektúráját a behatolás és az ezáltal okozott megszakadások kárainak enyhítése érdekében és segítették biztosítani a folyamatos kommunikációt. Az Avaya Access Security Gateway-ek authentikálják a CBP hálózatba történő bejelentkezéseket és beépített titkosítással védik a hangcsomagokat. Napjainkban az Avaya az egyetlen szállító, aki minden Internet telefonhívást titkosít az iparág-standard Advanced Encryption Standard (AES) algoritmussal.

Az Avaya-nak több mint 80, magas biztonsági besorolással rendelkező szakértője van az érzékeny kormányzati intézményeknél Washington D.C.-ben. Az Avaya nemzetbiztonsági területtel foglalkozó csapata a rendelést követően napokon belül szállította és installálta a termékeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés