Connect with us
Hirdetés

technokrata

Asus: a legkönnyebb, a legvékonyabb

Dotkom

Asus: a legkönnyebb, a legvékonyabb

Az Asus Computer a Cebiten bemutatta az állítása szerint legkönnyebb és egyben legvékonyabb noteszgépet a 15 colos LCD-vel bíró notebookok kategóriájában.

A V6800V sorozatba tartozó noteszgépek némelyikének vastagsága még a 0,9 inchet (2,3 cm) sem éri el, tömegük pedig alig haladja meg a 2,5 kilogrammot. Mindezt úgy képesek tartani, hogy folyadékkristályos kijelzőjük 15 colos képátlójú, mondta a hannoveri rendezvényen Holger Schmidt, a vállalat egyik szóvivője. Ez a tömeg a 4 órás működésre képes változat jellemzője, értelemszerűen egy kicsivel nehezebb az a modell, melynek akkumulátoráról 8 órán keresztül lehet üzemeltetni a hordozható számítógépet.

Nem meglepő, hogy a notebookok az Intel második generációs mobilplatformjára, azaz a Centrino Sonoma változatára alapulnak. Processzor gyanánt három Pentium M CPU közül kerülhet egy a V6800V-kbe, (a „leglassabb” 1,73 GHz-es órajellel bír). A belépőszintű változat 60 GB-os, a többi 80 GB-os winchesterrel rendelkezik, Schmidt elmondása szerint azonban a vállalat már tervbe vette egy 100 GB-os háttértárral bíró noteszgép kiadását is. Mindez azt támasztja alá, hogy a vékony és könnyű kivitel ellenére a gyártó az asztali számítógépek lecserélésére dobta piacra termékét. Természetesen vezetékmentes hálózati kommunikációra is képes az eszköz.

A különböző kialakítású változatok mind Európában, mind az ázsiai térségben kaphatók lesznek, azonban a könnyített verziót sem Németországban, sem Japánban nem kívánja piacra hozni a forgalmazó – hangzott el a Cebiten.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés