Connect with us

technokrata

1 millió forintos támogatás a MatávkábelTV Kft.-től

Dotkom

1 millió forintos támogatás a MatávkábelTV Kft.-től

A MatávkábelTV adományából 3 darab, a vér oxigéntartalmát mérő műszert, és egy, a beteg által vezérelhető fájdalomcsillapító pumpát vesz a kórház.

Kerékgyártó György, a MatávkábelTV Kft. értékesítési és marketing igazgatója az elmúlt héten átadta a társaság 1 millió forintos adományáról szóló emléklapot a szegedi Újklinika Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Alapítvány részére. A klinika műszerparkjának fejlesztésére fordította ezt az összeget.

Dr. Pető Zoltán egyetemi tanársegéd, a szegedi Újklinika Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Alapítvány képviselője az 1 millió forintos adomány átvételekor elmondta: „Alapítványunk 2003. januárja óta működik, a fő célja az osztály műszerezettségének javítása, illetve az ott dolgozók tanulmányainak segítése. Sajnos, eddig lényeges előrelépést az alapítványra befolyt összegek nagysága miatt nem tudtunk tenni, de az Önök adományával ez most megváltozott.

Osztályunk 8 ággyal üzemel, melyből hat van eszközzel, nővérrel felszerelve. Regionális központ vagyunk idegsebészetből, és baleseti sebészetből, ami igen sok súlyos sérült, koponyasérült, nehéz idegsebészeti eset ellátását vonja maga után. Az Új Klinikán operáló Ortopédiai Klinika betegei közül is sokat ellátunk az osztályunkon, illetve a 2 éve megnyitott 4 ágyas posztoperatív őrzőben. Egy évben általában mintegy 600-700 intenzív osztályos beteg ápolását végezzük. Eszközeink olyan mértékben elöregedtek, hogy azok használata gyakran nem biztonságos, de a pótlásukról nem is álmodhattunk megfelelő anyagi forrás nélkül.”

A MatávkábelTV adományából 3 darab, a vér oxigéntartalmát mérő műszert, és egy, a beteg által vezérelhető fájdalomcsillapító pumpát vesz a kórház. Az első eszköz a szívverésen kívül a vérben szállított oxigén szintjére figyel, és ha az lecsökken veszélyesen alacsony szintre, hangos riasztással jelzi. Így elkerülhető az alacsony oxigénkínálatból adódó oxigénhiányos állapot fellépte, amely akár halálos kimenetelű is lehet. A pumpa alkalmazásával a nagy műtéteken átesett betegek saját fájdalomérzésüknek megfelelően, az orvos által beállított biztonsági határokon belül vezérelhetik a fájdalomcsillapító adagolását. Az önkontroll érzésével szabadabbnak, és függetlenebbnek érezhetik magukat az ápolószemélyzettől, és a saját fájdalomérzetüknek megfelelően építhetik fel a fájdalomcsillapító terápiát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu