Connect with us

Hirdetés

technokrata

MasterCard: 1 billió dolláros nemzetközi forgalom

Dotkom

MasterCard: 1 billió dolláros nemzetközi forgalom

Összesen a világon jelenleg több mint 24 millió ponton fogadják el a MasterCard birtokosok plasztikjait.

A növekvő olajárak és a bizonytalan gazdasági körülmények ellenére 2004. harmadik negyedévében 4,3 milliárdra emelkedett a MasterCard márkájú kártyákkal végrehajtott műveletek száma, ami vásárlási értékben bruttó 365,9 milliárd dollárt tett ki, és 10%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát. – jelentette a MasterCard International kártyatársaság.

A MasterCard kártyák száma világszerte meghaladta a 656 milliót. A szeptember 30-val záródó negyedév során a MasterCard betéti és hitelplasztikokkal végrehajtott vásárlások száma 3,75 milliárdot tett ki, ami az összes kártyával regisztrált pénzügyi műveleten belül 87%-os arányt jelent. Dollárban mért bruttó értéken a kártyabirtokosok összesen 266,8 milliárd dollárt költöttek el, azaz minden 100 dollárból 73-at áru- és szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítésére fordítottak.

A tavalyi év hasonló periódusához viszonyítva a MasterCard elfogadói hálózat 12%-kal bővült: legütemesebben az Egyesült Államokban (22%), melyet az ázsiai-afrikai (14%) és a távol-keleti csendes óceáni (13%) térség terminál telepítései követtek.

Összesen a világon jelenleg több mint 24 millió ponton fogadják el a MasterCard birtokosok plasztikjait.

2004. január 1. és szeptember 30. között a MasterCard márkájú kártyákkal végrehajtott tranzakciók értéke összesen bruttó 1 billió dollárt tett ki, ami 9,5%-kal haladta meg a 2003-as év azonos időszakát. Ebből vásárlásra bruttó 768,8 milliárd dollárt költöttek, azaz az összes műveleten belül a készpénzfelvétel aránya csupán 23,1% volt.

Az összforgalmon belül a vásárlási tranzakciószám és értékarányok közötti legkisebb eltérés az elmúlt időszakban is a fejlett régiók kártyapiacaira volt jellemző.

„Az idei évben két számjeggyel növekedtek a vásárlási tranzakciók világszerte, ami a MasterCard márka színvonalának, tagbankjainkkal való kapcsolatunk erősségének és a készpénzkímélő fizetési trend további terjedésének bizonyítéka.” – összegezte Robert W. Salander, a MasterCard International elnök-vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés