Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erősödik a digitális nyomdai rendszerek szegmense

Dotkom

Erősödik a digitális nyomdai rendszerek szegmense

A HP nyilvánosságra hozta a Képalkotás és Nyomtatás (IPG) üzletágának 2004 IV. negyedévi eredményeit.

A HP Képalkotási és Nyomtatási Divízió árbevétele 6,5 milliárd dolláros rekordszintet ért el a negyedik negyedévben, ami 5 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló adatával összevetve.

A HP 14 millió darab nyomtatót adott el a 2004. augusztustól októberig tartó időszakban – többet, mint eddig bármely negyedévben. Az üzleti hardverek forgalma 6 százalékkal növekedett az előző év megfelelő időszaka óta. Ez elsősorban a színes lézernyomtatók, a többfunkciós nyomtatók és a digitális nyomdai rendszerek szegmensében megfigyelt erősödésnek köszönhető.

Az otthoni hardverek eladásából származó árbevétel 2 százalékkal elmaradt a 2003 utolsó negyedévére jellemző szinttől, mivel visszaesett a kereslet az egyfunkciós nyomtatók iránt és az árak is mérséklődtek.

A kellékanyagok forgalma – elsősorban a színes nyomtatás lendületes terjedésének köszönhetően – 8 százalékkal emelkedett. Az 1,1 milliárd dolláros üzemi eredmény szintén negyedéves rekordnak számít. Az IPG divízió nyereséghányada 16,6 százalék volt a negyedik negyedévben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés