Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az európai cégek Intel Itanium 2 processzoros Windows Server Systemre váltanak

Dotkom

Az európai cégek Intel Itanium 2 processzoros Windows Server Systemre váltanak

Az európai cégek a UNIX-alapú megoldásokhoz rugalmasabb és alacsonyabb költségű alternatívát kínáló Intel Itanium 2 processzoros Windows Server Systemre váltanak.

Az Intel és a Microsoft bejelentése szerint jelenleg az Itanium-alapú Windows Server 2003, illetve az SQL Server 2000 rendszerek olyan vezető platformok, melyek a legnagyobb fokú skálázhatóságot nyújtják a legfontosabb üzleti alkalmazások számára, a drága és szabadalmazott RISC-alapú UNIX szerverek helyett. Az EMEA-régióban egyre több szervezet adaptálja a Microsoft és az Intel technológiáját, UNIX-alapú megoldásaik helyett, illetve integrálják ezeket UNIX-alapú megoldásaikkal. Ilyen vállalatok például az Alfa Bank, a 8el.com, az Ementor ASA, a Mappy SA, a Panasonic Germany, az SG Weber, illetve a Vattenfall.

A 9 MB-os gyorsítótárral rendelkező Intel Itanium 2 processzorok bemutatásával az Intel jelentős ár- és teljesítménynövekedést nyújt a tranzakciók végrehajtásához, az adattárolás, az üzleti intelligencia alkalmazások, az ERP-rendszerek és a nagyteljesítményű számítástechnika terén. Az Intel Itanium platform az Intel legnagyobb teljesítményű, legmegbízhatóbb, skálázható platformja a vállalati és a technikai számítástechnikában – mely értéket és egy újabb választási lehetőséget nyújt.

Nagy teljesítmény, alacsony költségek a Windows megoldásokkal
Az SG Weber a világ egyik vezető ipari vállalata, mely vakolatalapú megoldásokat gyárt, illetve értékesít. Az építőiparban növekvő versenyhelyzeti nyomás által a vállalatnak szükséges volt az adminisztrációs procedúráit áramvonalasítására, informatikai tevékenységei racionalizálására, valamint a rendszerek közötti együttműködés továbbfejlesztésére. A műveletek racionalizálásáról szóló döntése által a SG Webernek lehetősége nyílt arra, hogy szakítson a használt UNIX operációs rendszer ´lock-in´ hatásával.

Egy másik szervezet, amely Microsoft platformra váltott, az Ementor, az északi régió egyik legnagyobb informatikai megoldásokat szállító vállalata. Az elmúlt néhány év hozzávetőlegesen 90 akvizíciója következményeként az Ementor több mint 150 üzleti alkalmazást futtat. A vállalat úgy érezte, hogy a Microsoft-os környezet hozzáférhetőséget, skálázhatóságot és a teljesítményhez viszonyítva jó árat biztosít, vállalati alkalmazásaik számára.

Megbízhatóság az Alfa Bank számára
Az Alfa Bank, a legnagyobb öt orosz bank, illetve pénzügyi intézet egyike, sikeresen integrálta az Intel Itanium 2-alapú hardver platformot, amely által a vállalat olyan problémákat küszöbölhet ki, melyek a bank kulcsfontosságú pénzügyi alkalmazásaival adódtak. Szergej Mednov, az Alfa Bank informatikai vezetőjének elmondása szerint az Alfa Bank képes volt szabványosítani alkalmazásait a Microsoft SQL platformokhoz, illetve meg volt a lehetősége arra, hogy 128 CPU-hoz skálázza rendszereit, egy szerveren, mely 64-bites Intel Itanium 2 architektúrán alapul. Emellett az Alfa Bank olyan biztonságot élvezhet jelenleg, melyet korábban csak RISC-alapú rendszerekkel érhetett el.

Eszközök és szolgáltatások Windows-hoz való migráláshoz
Az olyan vállalatok számára, akik alternatívákat keresnek UNIX-alapú megoldásaikhoz, az Intel és a Microsoft együttműködik olyan technológiai és szolgáltatási piacvezető vállalatokkal, mint az Unisys, a Bull vagy a HP, illetve közösen nyújtanak átfogó Windows- és Intel-alapú integrációs és migrációs megoldásokat.

A Microsoft egyértelmű roadmap-et és iránymutatást ad a komplexitás, illetve azon idő csökkentésére, mely a UNIX-alapú megoldások Windows-hoz való migrációjához szükséges. A Microsoft Windows Services for UNIX (SFU) 3.5-öt kínál, amely egy sor szolgáltatást, megoldást, tréninget és technikai információt foglal magában; lehetővé téve a vállalatok számára a vállalati alkalmazások UNIX-ról Windows Server Systemre való gyors átállítását, az üzletmenet romlása nélkül. Ezen Microsoftos platform-közi hálózati megoldás lehetővé teszi a Windowsos és UNIX-alapú környezetek együttműködését. A felhasználók számára díjmentesen rendelkezésre álló SFU 3.5 a felhasználók számára továbbfejlesztett teljesítményt tesz lehetővé a platform-közi eszközök és szolgáltatások által, továbbfejlesztett UNIX parancssor adminisztrációs képességekkel, illetve a Microsoft .NET webszolgáltatási környezetes UNIX-alapú alkalmazásokkal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés