Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági felmérés – ingyen

Dotkom

Biztonsági felmérés – ingyen

Ingyenes biztonsági teszt lehetőséget ajánl a Telindus a Juniper Netscreen IDP (betörés-megelőző) megoldásával, mely alatt kiderül, hogy a hálózat kellően védett-e, hol vannak a gyenge pontok.

A Telindus a tesztet elsősorban a nagyobb hálózatot üzemeltető cégek számára ajánlja, ahol a komplex informatikai rendszer komplex biztonsági megoldásokat tesz szükségessé. A hálózatokat érő támadások 80%-a a hálózaton belülről érkezik, olyan helyről, amelynek védelmére korábban nem fordítottak kellő figyelmet. De az is tény, hogy még a legjobban védett külső bejáratokon is átjut a támadások 12%-a.

A Juniper Netscreen IDP (Intrusion Detection and Prevention) eszköze felismeri és meg is akadályozza a hálózatot érő, még ismeretlen külső és belső támadásmintákat is, és részletes információt szolgáltat a rendszer működéséről. A hagyományos IDS megoldással szemben az IDP hat újfajta detektálási mechanizmussal – mint például a forgalomanomáliák, DoS támadások, IP spoofing stb. – vizsgálja applikációs szinten a forgalmat, akár gigabites sebességnél is. A berendezés üzembe helyezése rendkívül egyszerű, a tűzfal mögé elhelyezve „hallgatózik”, semmilyen módon nem zavarja meg a meglevő hálózatot, illetve beállításait.

A teszt során a Telindus szakemberei letelepítik az ügyfél hálózatában a Juniper Netscreen IDP eszközt, majd egy hét elteltével közösen elemzik a tapasztalatokat. A megoldás által szolgáltatott információkból pontos képet kapnak a hálózat védettségéről, a sikeres és sikertelen behatolási kísérletekről, és ennek alapján meghatározhatják a további teendőket.

„Külföldön hasonló tesztek azt mutatták, hogy a hálózatok nagy részében veszélyes biztonsági rések vannak. A Netscreen IDP használatával általában garantálható a rendszer biztonságos működése, de van olyan eset, hogy más biztonsági intézkedéseket javaslunk. A teszt azonban nagyon fontos, mert ez szolgáltat információt a továbbiakhoz.” – mondta Sajó Péter, a Telindus biztonsági megoldásokért felelős menedzsere.

A tesztberendezés és a letelepítése tejesen ingyenes az igénybevevő számára, sem további kötelezettséggel, sem veszélyekkel nem jár. Az igények kielégítése jelentkezési sorrendben történik, a Telindusnál több berendezés, és felkészült műszaki csapat várja a jelentkezőket.

A Juniper Netscreen IDP megoldása a világ egyik vezető berendezésének számít a hálózatalapú IDP eszközök piacán, 37%-os eszközszállítási részesedéssel az Infonetics jelentése szerint. Itthon még kevésbé elterjedt, bár már több cég szerzett kedvező tapasztalatokat a használatával. A Telindus célja az akcióval, hogy nagyobb arányban felhívja a cégek figyelmét a fennálló biztonsági fenyegetettségekre, és itthon is megalapozza a Juniper Netscreen termékek piaci sikerét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés