Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piaci elemzők a McAfee behatolás-megelőző technológiájáról

Dotkom

Piaci elemzők a McAfee behatolás-megelőző technológiájáról

2003-ban a McAfee volt a behatolás-megelőző készülékek legnagyobb gyártója az IntruShield termékcsaláddal.

A behatolás-érzékelés és –megelőzés témakörében készített friss jelentésében az IDC megállapította, hogy 2003-ban a McAfee volt a behatolás-megelőző készülékek legnagyobb gyártója az IntruShield termékcsaláddal. Hasonló megállapításokra jutott a Gartner, az Infonetics Research és a Frost & Sullivan is.

Míg a biztonsági eszközök területén dolgozó többi gyártó még csak most vezeti be első IPS termékeit, vagy ma is csak behatolás-érzékelésen alapuló eszközöket kínálnak, a McAfee az ügyfelek széles spektrumának – a kis és közepes vállalkozások (SMB) mellett a nagyvállalatoknak is – kínál újgenerációs behatolás-megelőző (IPS, Intrusion Prevention System) megoldásokat.

„A McAfee folyamatosan mutat be újabb és újabb, a felhasználói igényeket kielégítő, és a piaci űrt betöltő IPS termékeket” – mondta Charles Kolodgy, az IDC biztonsági termékekkel foglalkozó kutatási igazgatója. „Várakozásaink szerint a legutóbb bemutatott termékekkel, és erős, innovatív csapatával a McAfee továbbra is őrzi vezető pozícióját az IPS piacon.”

Az IDC 2004 októberében kiadott „Világméretű Behatolás-észlelés és –megelőzés 2004-2008 között, előrejelzés, és a 2003-as gyártói részarányok: A tűzajtó bevezetése” című tanulmány szerint 2003-ban a behatolás-megelőző készülékek piacán a McAfee volt a piacvezető. A jelentés arra is kitér, hogy az IDC kutatók becslése szerint a behatolás-megelőzési képességekkel rendelkező készülékeket beszerző vásárlók 80 százaléka él is a megvásárolt termékek néhány blokkolási lehetőségével. Az iparág elemzőinek több jelentése is a 2004-es év piacvezetőjeként említi a McAfee-t.

A Gartner a 2004. áprilisában kiadott “Magic Quadrant for Intrusion Detection Systems, 2H03” című jelentésében a Network Associates-t (most McAfee) a vezető pozícióban szerepelteti. A jelentés megállapította, hogy az olyan kiemelkedő, új technológiák, mint a behatolás-megelőző rendszerek, fokozzák a hálózati biztonságot, mert képessé teszik a nagyvállalatokat a támadások blokkolására, és ezáltal hálózataik, IT-erőforrásaik védelmére. A tűzfalak, a sérülékenységek menedzselése, és az IPS megoldások kivédik a férgek, a megnövekedett hacker aktivitás, és a nagyvállalatok rossz szándékú belső alkalmazottai által jelentett fenyegetéseket.

Az Infonetics Research már a harmadik egymást követő negyedévben sorolja előkelő helyre a hálózati behatolás-megelőzés piacán a McAfee-t. A „Behatolás-észlelési és –megelőzési termékek negyedéves piaci részaránya és előrejelzések” című jelentés adatai szerint a piacot a legmagasabb eladási számokkal a McAfee IntruShield vezeti 2004 második negyedében.

2004-ben az IntruShield a Frost & Sullivan „Behatolás-észlelés és behatolás megelőzés (IDS/IPS) területének technológiai vezetéséért” díját is elnyerte. A díjat évente ítélik oda annak a társaságnak, aki kimagaslót alkot a technológia területén az iparágban. A Frost & Sullivan több céget is értékelt. A McAfee vetélytársait azzal előzte meg, hogy bebizonyította technológiai vezető szerepét az indító ötlettől kezdve az új termékek kifejlesztésében és azok folyamatos csiszolásában és tovább fejlesztésében is.

Az IntruShield emellett a független összehasonlító tesztekben is rendre felülmúlta a nevesebb IPS termékeket, és rendszeresen kapott díjakat olyan szakkiadványoktól, mint a Network Computing, a Network Magazine, az SC Magazine és a Network World, valamint az olyan teszteléseket végző szervezetektől is, mint a Neohapsis, az NSS és a Miercom.

Ahogy a fenyegetések észlelése egyre nehezebbé válik, és a rosszindulatú programkódok terjesztésének kifinomultsága növekszik, a vásárlóknak a technológia élvonalába tartozó megoldásokra van szüksége e fenyegetések kivédésére, elhárítására. Legjobb újgenerációs IPS eszközeivel a McAfee a legátfogóbb megoldásokat kínálja ügyfeleinek az asztali gépek, szerverek, drótnélküli eszközök, és nagyvállalati hálózatok és a biztonságos infrastruktúra védelmére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés