Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább csökken az Internet Explorer részesedése

Dotkom

Tovább csökken az Internet Explorer részesedése

Közel három százalékkal zsugorodott a Microsoft böngészőjének felhasználói tábora a nyár közepe óta.

Az alternatív webböngészők az elmúlt majdnem öt hónap során jelentős mértékben teret nyertek a nagy rivális kárára. Elsősorban a Mozilla által fejlesztett browserek profitáltak az Internet Explorer elmaradottságából; igaz, ennél jóval kismértékben, de a többi alternatív is növelni tudta rajongóinak táborát.

A WebSideStory elemzése szerint míg a Mozilla és a Firefox júniusban csupán 3,5 százalékos részesedéssel bírt, addig szeptemberre ez már 5,2, októberre pedig 6 százalékra kúszott fel. Ez utóbbi egyébként nagyjából fele-fele arányban oszlik meg a két böngésző között. Az eltelt időszak során az Internet Explorer 95,5 százalékos dominanciája először 93,7 majd 92,9 százalékra esett vissza. A vizsgált hónapok során az Apple által fejlesztett Safari illetve az Opera kicsivel 1 százalék fölé tudta tornászni összesített rajongói táboruk részesedését a ˝böngészőpiacon˝.

Mindez alig egy héttel a végleges 1.0-s Firefox megjelenése előtt látott napvilágot, így valószínű, hogy még egy darabig folytatódhat az ˝alternatívok˝ térnyerése. Elemzők szerint azonban nemsokára plafonba ütközhet a trend, mivel az internetezők döntő többsége erősen platformfüggő, azaz az operációs rendszeréhez adott szoftvert nem cseréli le. Vagy kényelemből, vagy a megfelelő hozzáértés hiánya miatt, de tény, hogy a Windows alól internetezők jó része még a biztonsági hiányosságok ismeretében sem mond le megszokott Internet Exploreréről.

A felmérést olyan nagy website-ok forgalmának monitorozásával készítette el a WebSideStory, mint például a Walt Disney Internet Group, a Best Buy, a Sony vagy a DaimlerChrysler.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés