Connect with us

technokrata

Elhallgatott hackertámadás az egyetemi hálózat ellen

Dotkom

Elhallgatott hackertámadás az egyetemi hálózat ellen

1,4 millió ember társadalombiztosítási száma jutott illetéktelenek kezébe egy felsőoktatási intézmény ellen intézett támadás során – ez csak hónapokkal az eset után derült ki.

Az USA egyik leggazdagabb államának számító Kalifornia legismertebb egyetemére, a Berkeley-re tört be egy hacker. Ez minden idők legrosszabb támadása volt, ami az iskolát érte, az oktatási intézmény szemszögéből nézve. ˝A vizsgálat folyamatosan zajlik, de nem tudjuk, hogy a személyes információkat felhasználták-e már.˝ – közölte Carlos Ramos, a Kaliforniai Egészségügyi és Emberi szolgáltatásokat nyújtó ügynökség titkárhelyettese. Az FBI szintén foglalkozik az esettel, de a támadó kilétét még (mindig) homály fedi.

A nevekhez azáltal férhetett hozzá a hacker, hogy a Berkeley egyetem egyik kutatója adatokat gyűjtött idős emberekről és olyan személyekről, akik idős emberek otthoni ellátását végezték, abból a célból, hogy tanulmányozza az otthoni ellátás költségeinek hatását, mondta Ramos. A neveken felül otthoni lakcímek, telefonszámok és születési dátumok is megtalálhatók voltak az adatbázisban, melyet egyébként az állam által megkövetelt adatvédelmi feltételeknek megfelelő módon hoztak létre.

További érdekesség, hogy nem mostanában történt az eset: még augusztus végén törtek be az egyetem számítógépes rendszerébe; azonban szeptember végéig erről nem is értesítették az állami szerveket, mivel addig saját, az FBI-jal közösen lefolytatott vizsgálataik miatt nem akartak információkat kiadni a betörésről. Emiatt a nyilvánosság is csak az elmúlt héten értesült a történtekről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin