Connect with us

Hirdetés

technokrata

Győr, a digitális város

Dotkom

Győr, a digitális város

Győr a város vezetésének elképzelése nyomán és az Intel segítségével hamarosan digitális várossá alakul. A vezeték nélküli város kialakítása Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, melyhez hasonló egész Európában is nehezen található.

A város vezetése a vezeték nélküli technológia segítségével forradalmasítja Győr lakosságának életét és munkáját. Az intelligens város elképzelésének megvalósítását Győrben egy éve kezdték el. Egy év alatt 10 ingyenesen hozzáférhető hotspot került kialakításra, s a további hotspotok építése jelenleg is folyamatban van. Cél az, hogy az egész várost lefedő hálózatot építsenek ki. A technológia számos előnnyel szolgál a városnak: segítségével a város forgalmát valós időben lehet kontrollálni és irányítani, a térfigyelő rendszerek segítségével a bűnözés megelőzése és a közterületeket felügyelete és védelme is sokkal hatékonyabbá válik igen alacsony költségen, valamint a városon belül mindenhol, mindenki számára ingyenesen elérhető lesz az Internet. Győrben már a területfigyelő rendszer kiépítése folyik.

Győr városának tervét az Intel Magyarország is támogatja. Az Intel Üzletfejlesztési igazgatója, Gacsal József elmondta: „Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk ebben az országban egyedülálló projekt megvalósításában. Az Intel Centrino Mobil Technológia piacra kerülése óta az Intel kulcsfontosságú szerepet játszik az egész világon a mobil technológia elterjedésében, a hotspotok kialakításában annak érdekében, hogy az emberek minél több helyen élvezhessék a szabadság élményét akár munka közben is. Az Intel a mobil számítástechnika elkötelezettjeként mindent segítséget megad, hogy Győrben a világ legfejlettebb technológiája minél hamarabb és minél magasabb színvonalon a lakosság rendelkezésére álljon.”

Győr város polgármestere, Balogh József hozzátette: „Elképzelésünk szerint a legmodernebb digitális technológia segítségével hamarosan átalakul a városlakók élete és munkája. Egy sor olyan szolgáltatást vehetnek igénybe, melyek jelentősen megkönnyítik, biztonságosabbá és szebbé teszik életüket.”

Jelenleg tárgyalások folynak az érintettek között. 2004. október 19-én megrendezett Mobilitás 2004 konferencia keretén belül az Intel alelnöke John E. Davies a digitális technológia és alkalmazásának szakértője valamint Győr polgármestere, Balogh József megbeszélést tartott a további lépésekről, lehetőségekről. A konferencián mind John E. Davies, mind Balogh József előadott a témában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés