Connect with us

Hirdetés

technokrata

Axapta rendszert vezettet be az EU-s vállalatirányítási pályázat első nyertese

Dotkom

Axapta rendszert vezettet be az EU-s vállalatirányítási pályázat első nyertese

Dinamikus múltbeli és jövőbeli növekedés.

A MARSO Kft. az első, amely integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez európai uniós támogatásban részesült. Ezen alkalomból az IT Kht. – az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatainak kezelésére létrehozott szervezet – ügyvezetője, dr. Koczkás László, emléklapot adott át Poroszka Ottónak, a MARSO Kft. ügyvezetőjének. A MARSO Kft. célja a további dinamikus fejlődés, amelyhez elengedhetetlenül fontos a fejlett vállalatirányítási rendszer megléte. A Microsoft Business Solutions – Axapta rendszer bevezetését az XAPT Hungary Kft. valósítja meg a vállalatnál.

A MARSO Kft. mintegy 58 millió forint összköltségvetésű projektjéhez 28 millió forint támogatásban részesül a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) keretében meghirdetett Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 2004-4.1.1. kódjelű, Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek pályázatán.

Poroszka Ottó, az 1990-ben alakult, tavaly 8,4 milliárd árbevételt produkáló, és 1,8 milliárd forint értékben exportáló MARSO Kft.. ügyvezetője a cég további dinamikus fejlődésének zálogát a tudatos stratégiai építkezésben, a magas színvonalú, komplex szolgáltatásban és a technológia nyújtotta lehetőségek kihasználásában látja. Az informatikai fejlesztés soron következő feladata az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése, mert csak ez biztosítja a vállalat gazdálkodásának valamennyi részterületének, ügyviteli és pénzügyi folyamatainak egy kézben tartását, hatékony irányítását. A MARSO az XAPT által forgalmazott Axapta vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntött, mert a piac alapos elemzése után úgy tapasztalták, hogy a piacon található megoldások közül ez az, amelyet kifejezetten a közepes cégek igényeire fejlesztettek, és rugalmassága, testre szabhatósága révén jól tudja szolgálni a cég további növekedését.

Az XAPT Hungary Kft. ügyvezetője, dr. Schvarcz Zoltán elmondta, hogy jól látható tendencia a vállaltirányítási megoldások terjedése a közepes méretű hazai vállalatok körében, s bár egy rendszer bevezetése nem kis befektetéssel és munkával jár, de megteremti a cég további növekedésének alapját. „A GVOP pályázatai rendkívül jó alkalmat teremtenek az üzleti elektronikus rendszerek kiépítésére, és örülünk a minisztériumi döntésnek, hogy meghosszabbították a beadási határidőt. Így még több hazai középvállalkozás részesülhet az integrált vállaltirányítási rendszer jótékony hatásából.”

Az IHM pályázatának meghirdetésekor a rendelkezésre álló összeg 1200 millió forint volt, amellyel kis- és középvállalkozások belső üzleti, ügyviteli hatékonyságának, működési költségeinek a javulását, illetve az Európai Unión belüli versenyre való felkészülését kívánták támogatni. A pályázati cél integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetésének, korszerűsítésének, illetve bővítésének támogatásával elősegíteni a kis- és középvállalkozások belső üzleti, ügyviteli hatékonyságának, működési költségeinek a javulását, illetve döntéstámogató, illetve üzleti intelligencia rendszerek bevezetésével elősegíteni a döntéshozatali folyamatok felgyorsulását, ezáltal javítani a termelékenységet, csökkenteni a működési költségeket, javítani az ajánlatételi, szerződési, teljesítési határidőket, pontosabbá, átláthatóbbá és a vezetés által naprakészen követhetővé tenni a működési, pénzügyi folyamatokat. A nyertes pályázók a projekt költségeinek 50%-át kitevő vissza nem térítendő állami támogatásban részesülhetnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés