Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC igazgatótanácsának tagja lett Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia egyik vezetője

Dotkom

Az EMC igazgatótanácsának tagja lett Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia egyik vezetője

Michael Ruettgers elnöki kinevezése óta 2001-ben négy független igazgató csatlakozott az EMC igazgatótanácsához.

Az EMC Corporation bejelentette, hogy a társaság Olli-Pekka Kallasvuo-t az igazgatótanács tagjává választotta. Kallasvuo jelenleg vezető alelnöke és ügyvezető igazgatója a Nokia mobiltelefon-részlegének, valamint tagja a cég vezetőségének, amely a Nokia működéséért felelős. Kallasvuo megválasztásával az EMC igazgatótanácsa tíz főre bővült.

Mike Ruettgers, az EMC igazgatótanácsának elnöke elmondta: „Olli-Pekka megválasztása megerősíti az EMC igazgatótanácsának függetlenségét, valamint elmélyíti szakértelmét. Olli-Pekka a Nokia vezetőségének kulcsfontosságú tagja volt az elmúlt 15 évben. Kallasvuo nemzetközi piacokon szerzett egyedülálló szakértelme értékes hozzájárulást jelent majd az EMC számára, hiszen társaságunk folyamatosan kíván terjeszkedni az Egyesült Államokon kívüli nemzetközi piaci lehetőségek kihasználása érdekében.”

Kallasvuo széles körű tapasztalata és gyakorlata tökéletesen egybeesik az EMC igazgatótanácsának prioritásaival és hosszú távú céljaival. Kallasvuo 1980-ban csatlakozott a Nokiához, azóta vállalati tanácsadóként kiemelkedően fontos tagja a társaság vezetőségének, több mint 20 éven át töltött be különböző pozíciókat a Nokia jogi, kereskedelmi és pénzügyi osztályain. Kallasvuo-t az idén nevezték ki a Nokia mobiltelefon-részlegének alelnökévé és ügyvezető igazgatójává.

A Nokia vezetőségének tagjaként Kallasvuo a teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó finn Sampo plc., valamint a svájci székhelyű gépgyártó Nextrom Holding S.A. igazgatóságainak is tagja.

Michael Ruettgers elnöki kinevezése óta 2001-ben négy független igazgató csatlakozott az EMC igazgatótanácsához. Kallasvuo-t megelőzően David Strohm, a Greylock Partners vezetője 2003 októberében szegődött el. Gail Deegan, a Houghton Mifflin Company volt vezető alelnöke és pénzügyi igazgatója 2002 júliusában lett a tanács tagja, Windle Priem, a nemzetközi személyzeti tanácsadó társaság, a Korn/Ferry International volt elnöke és ügyvezetője pedig 2001 decemberében csatlakozott az igazgatótanácshoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés