Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már letölthető az ingyenes Yahoo antispyware alkalmazás

Dotkom

Már letölthető az ingyenes Yahoo antispyware alkalmazás

Felhasználói kritikák vették rá az amerikai portálkomplexum üzemeltetőit, hogy továbbfejlesszék, átalakítsák antispyware eszközüket, mely immáron bárki számára szabadon elérhető.

Két hónapja írtunk arról, hogy a Yahoo spyware alkalmazásokat kiszűrni képes eszközt fejleszt. Akkor megemlítettük, hogy a szolgáltató már teszteli a technológiát, melynek hátterét a PestPatrol nevű cég biztosítja a Yahoo számára. A Google eszköztárához hasonló program a rendszer állományainak magas szintű átvizsgálásával nem csak a vírusok válnak észlelhetővé, hanem egyéb, kártékony alkalmazások létére is fény derülhet, melyekről – azok lopakodó ˝életmódja˝ miatt – a felhasználó talán nem is tudott.

A napokban aztán véglegessé vált a Yahoo Toolbar, melynek alapértelmezett keresési beállításai is megváltoztak olyanképp, hogy már nemcsak a spyware-ek, hanem az adware, azaz a nem kívánt reklámokat megjelenítő alkalmazások kiszűrésére is képes. Erre a lépésre azok a korábbi kritikák késztették a vállalatot, melyek szerint a felhasználók számára hamis biztonságérzetet ad az alapértelmezett keresés használata, ez ugyanis az adware-t nem szűrte ki a rendszerből.

Mindez talán nem is volt véletlen: a Yahoo gazdasági kapcsolatba hozható Overture részlegén keresztül a Claria Corporationnel, ami talán Gator néven jobban ismert az internetezők számára. Ez utóbbi voltaképp adware programok fejlesztéséből tartja el magát, azaz olyan programokat fejleszt, melyek aztán – hasznos funkcióik mellett – zavaró reklámokat jelenítenek meg az internetezők előtt.

Kenneth Norton, a Yahoo keresési feladatokkal foglalkozó részlegének termékmenedzsment igazgatója elmondta, hogy a visszajelzések szerint a felhasználókat nem igen érdekli az, hogy minek skatulyázzák be a nem kívánt szoftvereket, mindegyiktől meg szeretnének szabadulni. Természetesen ettől függetlenül még lehetőség van az eszköztárban arra, hogy a találatok között a felhasználó akár egyesével is döntést hozhasson, mitől akar megszabadulni, és mit óhajt megtartani.

Maga a 400 kilobyte-os eszköz egyébként már mindenki számára letölthető (mivel ingyenes), működéséhez Windows operációs rendszert és Internet Explorer 5.0-t vagy újabb változatú microsoftos böngészőt igényel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés