Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Trend Micro rekordméretű második negyedévi eredményeket jelentett be

Dotkom

A Trend Micro rekordméretű második negyedévi eredményeket jelentett be

Az árbevétel 30%-kal, a nettó eredmény 144%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

A Trend Micro Inc. bejelentette a 2004. év második negyedévének pénzügyi eredményeit. A nettó bevétel 30%, a működési eredmény 119%, a nettó eredmény pedig masszív 144%-os növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest.

A Trend Micro összesen 14,8 milliárd jen (136 millió dollár, a 2004. június 30-i 109 JPY=1 USD devizaárfolyamot alapul véve) konszolidált nettó bevételt, 6,3 milliárd jen (57 millió dollár) működési eredményt és 3,8 milliárd jen (35 millió dollár) nettó eredményt könyvelt el 2004. második negyedévében. A vállalati termékek nettó értékesítése 26%-kal nőtt az előző évhez képest, ezek adták a második negyedév árbevételének 77%-át. A fogyasztói termékek nettó értékesítése pedig 48%-kal nőtt az előző évhez képest, 23%-kal járulva hozzá a második negyedév árbevételéhez.

A második negyedéves eredményeket japán jenről amerikai dollárra konvertálva (devizaárfolyamok súlyozott átlaga), 2004. második negyedévében a konszolidált nettó értékesítés 41%-kal, a vállalati termékek nettó értékesítése 36%-kal, a fogyasztói termékek nettó értékesítése pedig 60%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

„2004 első felében folytatódott a meglévő termékek eladásának növekedése, miközben a vállalat elérte hosszú fejlesztési történetének egy újabb mérföldkövét, amely várakozásaink szerint megalapozza a cég jövőbeli gyarapodását.“ – mondta Steve Chang, a Trend Micro Inc. vezérigazgatója és alapítója. „Rövid időn belül bemutattuk hálózati szintű víruskereső készülékünket, a Trend Micro Network VirusWall terméket, továbbá egyedülálló technológiai és szolgáltatási együttműködést kötöttünk a Cisco-val. Mindkét kezdeményezés jobb pozíciót biztosít vállalatunknak ahhoz, hogy hatékony megoldásokat nyújtson az ügyfeleknek világszerte, és hogy minimalizálja a hálózati férgek, vírusok és más hasonló fenyegetések üzleti életre gyakorolt romboló hatását.“

A jelenleg elérhető információk alapján a 2004. szeptember 30-án lezáruló harmadik negyedéves konszolidált nettó bevétel várhatóan eléri a 15 milliárd jen (138 millió dollár a 2004. június 30-i 109 JPY=1 USD devizaárfolyamon számítva) értéket. A működési eredmény és a nettó eredmény várt érteke 5,5 milliárd jen (50 millió dollár), illetve 3,3 milliárd jen (vagy 30 millió dollár).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés