Connect with us

Hirdetés

technokrata

IT uborkaszezon interjúsorozat: BalaBit

Dotkom

IT uborkaszezon interjúsorozat: BalaBit

A nyár második két hónapja a szabadságok időszaka, amikor vagy mi nyaralunk, vagy a kollégánk, vagy az ügyfelünk, vagy a főnökünk. A lényeg, hogy normális munkavégzésre kevés esély van. Ráadásul az ilyenkor megszokott hőség sem kedvez az alkotókedvnek. Interjúsorozatunkban azt próbáljuk feltérképezni, hogyan telik a hazai IT cégek nyara, mivel töltik az éppen nem szabadságon lévő kollégák az időt.

A kérdéseinkre Györkő Zoltán, a BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. üzletfejlesztési igazgatója válaszolt.

Terminal – Hogyan éli meg Ön az uborkaszezont? Hasznos időszaknak tartja, amikor az ember feltöltődik, és rendet tesz maga körül? Vagy inkább bosszantja, hogy az évből két hónap majdhogynem kiesik?

Györkő Zoltán – Szerencsére mi abban a sajátos helyzetben vagyunk, hogy nyáron is bőven akad munkánk, ugyanis az ügyfeleink szívesen időzítik erre az időszakra informatikai fejlesztéseiket. Értékesítés szempontjából számunkra az év legnyugodtabb időszaka a január-február, ami után az év vége felé haladva egy nagyobb lesz a sürgés-forgás.

Terminal – Hogyan kezelik a nyári szabadságok kérdését? Van általános leállás, amikor mindenki kötelező szabadságon van? Vagy inkább az a cél, hogy egyszerre minél kevesebben menjenek nyaralni?

Györkő Zoltán – Inkább a második verzió az igaz. Alapvetően mindenki szabadon dönthet a szabadságáról, csak a Karácsony és Újév között időszakot kötelező kivenni. A kollégáknak általában sikerül egymás közt megegyezniük, hogy ki mikor menjen nyaralni. A vezetőséget csak az érdekli, hogy a projektekben ne legyen fennakadás.

Terminal – Része-e az Önök cégénél a rekreáció támogatása a kompenzációs rendszernek? Gondolok itt üdülési csekkre, a törvényben előírtan felüli plusz szabadságra, vagy szabadidős tevékenységek anyagi támogatására. Ha van ilyesmi – akkor mik a tapasztalataik? Ha nincs – akkor tervezik-e?

Györkő Zoltán – Annak ellenére, hogy kis cégekre nem jellemző módon jól kitalált és összetett kompenzációs rendszerünk van, a rekreáció nem szerves része ennek. Sporteszközökkel és pályabérléssel ugyan támogatjuk a kollégák sportolását, de ez nem jelentős összeg és mindenki alanyi jogon igénybe veheti. Talán a következő lépés lehet az, hogy ebbe az irányba is fejlődjünk.

Terminal – Kihasználják a lehetőséget közös (informális) szabadidős programok szervezésére a kollégák? (Legyen ez egy sörözés, kirándulás, bográcsban főzés vagy sportolás)

Györkő Zoltán – Erre nagyon határozott igennel tudok válaszolni. Szerencsére nagyon jó a cégen belüli hangulat, így nem kell központilag programokat szervezni. A kollégák gyakran járnak együtt sörözni, moziba, focizni, de szokott lenni kert party és házi buli is. Az idei nyár eddig ugyan nem volt kegyes a szabadtéri programok szervezőihez, de ami késik, nem múlik.

Terminal – Hová megy nyaralni 2004-ben egy IT vezető? Megfordult-e a fejében, hogy frissen szerzett EU tagságunkra tekintettel európai célpontot válasszon?

Györkő Zoltán – Már túl vagyok a nyaraláson – Bulgáriában voltunk, ami ugye hamarosan EU tag lesz. Most mondhatnám viccesen, hogy még előtte gyorsan megnéztük, de igazából nem befolyásolta a döntésünket az EU bővítése. Üzleti ügyben természetesen már másként van.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés