Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic: történelmi támogatás

Dotkom

Panasonic: történelmi támogatás

A Panasonic, hagyományaihoz híven, az Athéni Nyári Olimpián is fő támogatóként jelenik meg.

Az idei, Athénban megrendezésre kerülő, nyári olimpiai játékokon a Panasonic ismét jelen lesz, mint fő támogató. Jelenlétével a Panasonic azt a ma már történelminek nevezhető, folyamatot viszi tovább, ami az 1984-es Los Angeles-i nyári játékokkal kezdődött, és a hatalmas Astrovision kivetítőkben valamint a professzionális RAMSA audioeszközökben öltött testet. 1988-tól, e folyamat következő lépéseként, a Panasonic a technikai eszközökön felül anyagilag is támogatja az olimpiai játékokat, így magáénak mondhatja a megtisztelő “The worldwide Olimpic Partner (TOP)” címet. A 2004-es Athéni Olimpiai Játékok alkalmával a Panasonic az eddigi legnagyobb számú audio- és videoeszközzel, valamint csúcsminőségű digitális műsorszóró berendezésekkel járul hozzá az Olimpiai Játékok sikeres megrendezéséhez.

Ahogy az Olimpiai Játékokon résztvevő atléták próbálják az emberi teljesítőképesség határait feszegetni, úgy a Panasonic is a csúcsra törekszik az audio-vizuális felszerelések korántsem képzeletbeli versenyében. Az olimpiai játékok kiváló alkalmat teremtenek a Panasonic-nak arra, hogy megmutathassa a világnak, mire képes. Szerte a világon a nézők a Panasonic technológia segítségével izgulhatják végig az olimpiát, és lehetnek tanúi a legizgalmasabb, vagy éppen a legdrámaibb pillanatoknak.

Amióta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) útjára indította a főszponzori TOP programot, a Panasonic állandó résztvevőként a következő kategóriákban volt jelen: audioeszközök szolgáltatójaként az 1988-as Calgary és Szöuli olimpián (TOP I), valamint az 1992. évi Albertville-I téli és Barcelonai nyári olimpián (TOP II); audió és videó berendezések szolgáltatójaként az 1994-es Lillehammer-I téli és az 1996-os Atlantai nyári olimpián (TOP III), valamint az 1998-as Nagano-I téli és a 2000-es Sydney-I nyári játékokon (TOP IV); audio-vizuális és adatrögzítő szolgáltatóként a 2002-es Salt Lake City-i téli és az idén megrendezésre kerülő Athéni nyári olimpián (TOP V).

A Panasonic először a Szöuli és Calgary-i játékokon jelent meg, mint technológiát szolgáltató partner, és ebben a minőségben digitális műsorszóró berendezésekkel látta el ezen olimpiák nemzetközi közvetítő központját. 2004 áprilisában a Panasonic megjelent a digitális műsorszóró rendszerek legújabb generációjával, a professzionális felhasználóknak szánt DVCPRO P2-vel. Az Athéni Olimpiai Játékok közvetítéséért felelős Athens Olympic Broadcasting (AOB) a DVCPRO 50 videofelvevőket választotta a játékok eseményeinek rögzítésére. Az 1996-os Atlantai nyári olimpia óta a Panasonic a műsorszóráshoz alkalmazott eszközökön kívül Astrovision kivetítőkkel, TV készülékekkel és egyéb felszereléssel is jelen van az olimpiákon. A Naganoi téli játékokon a Panasonic szállította a – többek között a díjátadási ceremóniákon a nemzeti himnuszokat megszólaltató – professzionális RAMSA audiorendszereket.

Az idei Athéni Nyári Olimpia alkalmával 10.500 sportoló gyűlik össze a világ 202 országából és tartományából, hogy a 35 sportlétesítmény valamelyikében megküzdjön a dicsőségért. A Panasonic többek közt 14 Astrovision kivetítővel, 11 DLP (digitális fényfeldolgozás) projektorral, 35 professzionális RAMSA audiorendszerrel (1.200 hangsugárzóval), valamint 15.000-nél is több plazma képernyővel és Tv-vel támogatja a nemes versengést. A Panasonic technológia teszi lehetővé, hogy az olimpia képeit és hangjait kiváló minőségben élvezhesse a közönség az athéni stadionokban és a képernyők előtt mindenütt a világon.

A Panasonic támogatásával működik a svájci Lausanne-ban a legmodernebb technológiával felszerelt Olimpia Múzeum, ahol az érdeklődők a hibrid DVCPRO cart és a DVCPRO videoszerver segítségével 720 DVCPRO videokazettányi képanyagból válogathatnak. Az odalátogatók a múzeumban elhelyezett 16 képernyőn egyetlen gombnyomással megjeleníthetik a lemúlt olimpiák legemlékezetesebb pillanatait a DVCPRO cart vagy a DVCPRO videoszerver jóvoltából.

Az olimpiai játékok támogatása ma már a Panasonic tradíció részévé vált. Ez a hagyomány diktálja, hogy a Panasonic már most elkötelezte magát a 2006-os Torinói Téli Olimpia, valamint a 2008-ban megrendezendő Pekingi Nyári Olimpia TOP VI kategóriájú szponzoraként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés