Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAGEM Csoport 2004. I. félévi eredményei

Dotkom

A SAGEM Csoport 2004. I. félévi eredményei

A SAGEM Csoport erőteljes növekedés ért el a első félévben: az árbevétel 13,5%-kal, az üzleti eredmény 17%-kal, a mérleg szerinti eredmény 32%-kal nőtt. A vállalat az éves előrejelzéseket felfelé módosította.

Mario Colaiacovo elnöksége alatt összeült a SAGEM felügyelő-bizottsága. Gregoire Olivier a SAGEM elnöke ismertette a 2004-es év első félévének eredményeit, melyek a következőket mutatják:
– A Csoport árbevétele továbbra is növekedést mutat minden területen: 29,7% a mobiltelefonok esetében, 5% a lakossági terminálok és a szélessávú kommunikációs eszközök területén és 7% a védelem és biztonságtechnikában.
– A Csoport üzleti eredménye 17%-kal növekedett köszönhetően a második negyedévben elért teljesítménynek, amikor az üzleti eredmény meghaladta az árbevétel 6%-át.

Eredmények az egyes tevékenységek szerint:

Mobiltelefonok
A mobiltelefonok értékesítéséből származó árbevétel jelentősen növekedett 2004. első félévében. A 2003-as év hasonló időszakához képest 4,3 millióval több termék került eladásra: 6,3 millió telefonkészülék és 4 millió modul.

A készülékeladások erőteljes növekedést mutatnak az első félévben. Ez elsősorban az új középkategóriás myX5-2-es telefonnak köszönhető, amelyből már 600 ezer darabot vásároltak. Erre a sikerre alapozva a SAGEM további eladás és árbevétel növekedést jelez a második félévre, figyelembe véve az akkor megjelenő felső kategóriás és kagylóhéj telefonokat. Az üzleti eredmény az első félévben az árbevétel 5,4%-a volt.

Lakossági terminálok és szélessávú kommunikációs eszközök
Ez a termékcsoport is figyelemreméltó növekedést ért el az első félévben. A siker elsősorban az új termékeknek, különösen az ADSL modemeknek köszönhető. A nyereség az árbevétel 4,5%-át tette ki. Ennek eléréséhez hozzájárult egyrészt a javuló piaci környezet, másrészt a költségek folyamatos ellenőrzése.

Védelem és biztonságtechnika
A védelmi üzletág jobb eredményt ért el, mint a biztonságtechnikai. Mindkettő jelentős megrendeléseket tudhat magáénak az elkövetkező időszakra. Ezen felül a SAGEM érdekeltséget szerzett a Tianyu, kínai kártyagyártó cégben. Ezzel az együttműködéssel a SAGEM megvetheti a lábát a Kínában, ahol jelentős növekedés várható a távközlési- és a kártyapiacon is. Az üzletág eredménye az árbevétel 7,7%-át tette ki az első félévben.

Kilátások
A 2004. február 5-én bejelentett éves tervek (árbevétel 10%-os és üzleti eredmény 15%-os növekedése) felfelé módosítása történt. A jelenlegi gazdasági helyzet alapján a várható árbevétel növekedés 12%, az üzleti eredmény növekedés pedig 18% lesz az egész évre vonatkozóan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés