Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítógépes Biztonságtechnikai Konferencia – Hacktivity 2.0 a nyáron

Dotkom

Számítógépes Biztonságtechnikai Konferencia – Hacktivity 2.0 a nyáron

A tavalyi hackertalálkozó idén is megrendezésre kerül, ezúttal az ország szívében.

2003-ban Tatabánya adott otthont a Hacktivity rendezvénynek, idén Budapesten kerül megrendezésre az esemény. Tavaly sokan üdvözölték a kezdeményezést, hogy elérhető áru biztonságtechnikai konferencia kerül megrendezésre, sokan azonban kapcsolatba hozták a rendőrség honlapjának feltörésével, és a nemzetközi deface versennyel. A szervezők már akkor is hangoztatták, hogy semmi közük a történtekhez.

Magyarországon egyébként 2003-ban került először sor olyan rendezvényre, amely a felhasználó szemszögéből foglalkozott az információtechnológia biztonsági vonzataival. Az Egyesült Államokban és Európa egyes országaiban már több éve rendeznek ilyen találkozókat, alkalmanként hivatalos szervek támogatásával. Itt elsősorban nem öltönyös cégvezetők, hanem érdeklődő fiatalok nyerhetnek betekintést az információbiztonság naponta változó világába. Teszik mindezt egy kötetlen, játékos, mindamellett szakmailag nívós rendezvény keretein belül.

Tény, hogy egy-egy ilyen rendezvény olyan fórumot kínál a felhasználók által feltárt biztonságtechnikai problémák ismertetésére, amelyet más konferenciák nem, éppen ezért ezek a rendezvények minden országban egyedinek számítanak a többi hasonló témájú konferencia között, ahogyan a tavaly nyáron megrendezett Hacktivity konferencia is mérföldkőnek számított a hazai informatikában. A rendezvény egyik célja, hogy olyan informatikai alapfogalmakat tisztázzon, amelyek ma Magyarországon egyáltalán nem, vagy csak részben (és sok esetben rosszul) értelmezettek, másrészről pedig egy olyan felhasználóbarát nézőpont meghonosítása az informatikában, melynek léte elősegíti hazánk informatikai kultúrájának fejlődését.

Miről, mikor, hol

A konferencia előadásainak témáit úgy állították össze, hogy az informatika minden területéről kerüljön érdekes téma az érdeklődők elé. Olyan játékos vetélkedőkbe is megpróbálják (Magyarországon elsőként) bevonni az embereket, amelyek során a látogatók biztonságos körülmények között tesztelhetik a különböző informatikai rendszereket, sok esetben ezzel is segítve a rendszer fejlesztőinek munkáját.

A szakmai fejlődést elősegítendő különböző kerekasztal-beszélgetésekre is sor kerül, ahol a látogatók kérdéseket tehetnek fel az ott megjelent szakembereknek. A rendezvény „szellemiségéhez” tartozik az is, hogy a konferencia után szabadon letölthetők lesznek az elhangzott előadások anyagai, így azokat a jövőben bárki felhasználhatja szellemi táplálékul.

Minderre idén augusztus 14-én és 15-én, két hétvégi napon kerül sor. A helyszín a VIII. kerületben, a Kölcsey utcában található Gutenberg Művelődési Központ lesz, ahol többek között ingyenes vezetékmentes hálózati csatlakozással (WLAN) is várják a látogatókat. A szervezők szeretnék, ha a Hacktivity-ből hagyomány válna, egy olyan rendezvény, ahol évről-évre be lehetne számolni Magyarország informatikai fejlettségéről, az esetleges problémákról, és azok megoldásairól is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés