Connect with us

technokrata

Mobil számítástechnika Magyarországon

Dotkom

Mobil számítástechnika Magyarországon

Az Albacomp és az Intel Magyarország a mai napon közös sajtótájékoztatón jelentette be az Albacomp legújabb, Intel Centrino mobil technológiára épülő notebookját, illetve ismertették a mobil számítástechnika nemzetközi és hazai helyzetét.

Az Intel szakemberei szerint a felhasználók négy fő elvárást támasztanak a mobil számítástechnikával szemben: az integrált vezeték nélküli LAN használata, az úttörő mobilteljesítmény, a még hosszabb akkumulátoros használati idő és vékonyabb, könnyebb kivitelű eszközök. Az Albacomp Activa Mobil Light jeleskedik mindezekben. A kimondottan notebookok részére kifejlesztett processzor, a rugalmas csatlakoztathatóság, a hosszú akku használati idő, a megbízható háttértámogatás és a vékony, könnyű kivitel az egyre növekvő mobilitási igényeket is kielégíti.

A magyarországi notebook piac az Albacomp szemszögéből

A magyarországi számítástechnikai piacra jellemző, hogy legalább féléves késésben van a világtrendekhez képest, ezért a vezeték nélküli kommunikáció nagy áttörése 2004. második feléig még várat magára.

Az elmúlt években a notebook eladások Magyarországon az asztali számítógépekével szemben folyamatosan nőttek: 2001-ben a noteszgépek aránya 16,3, 2002-ben 19,5, 2003-ban pedig már több mint 21 százalékot tett ki. Idén a notebookok aránya előreláthatólag eléri a 25 százalékot.
Becslések szerint a mobil számítógépek magyarországi piaca idén mintegy 30 százalékkal nő, s a tervezett értékesítési darabszám meghaladja a 80 ezret.

„Magyarországon inkább üzleti célból használják a notebookokat, és jellemzően a desktop gépeket váltják ki egy-egy új noteszgép vásárlásakor, így ma még nem a mobilitás szempontjai az elsőrendűek. Az erős CPU és videovezérlő a legfontosabb a magyar vásárlóknak, ezért a súly, a méret, és az akkumulátor használati ideje csak ezután következnek a kiválasztás szempontjai között.”- mondta Deme Csaba az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese – „A fejlődés azonban megállíthatatlan, és a mobilitás üzleti előnyei a hazai cégek és intézmények számára is egyre fontosabbak lesznek. Legújabb, Intel Centrino technológián alapuló notebookunk, az Albacomp Activa Mobil Light bevezetésével a legmagasabb felhasználói igényeket is ki tudjuk elégíteni a mobil számítástechnikai piacon.”- tette hozzá Deme.

A magyarországi összeszerelők közül elsőként az Albacomp tette felhasználói számára elérhetővé az Intel jelenleg legfejlettebb, vezeték nélküli kommunikációra is képes technológiáját. Az Activa Mobil noteszgépekből az Albacomp az elmúlt év áprilisától decemberéig több mint 3600 darabot értékesített. Az Albacomp 2004-ben a notebook piacon 10 százalékos részesedést szeretne elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu