Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens NetCheck – hálózat minőség felügyeleti rendszer

Dotkom

Siemens NetCheck – hálózat minőség felügyeleti rendszer

A csaknem 100 százalékos rendelkezésre állást az erőforrások takarékos igénybevételt garantáló megoldás gyakorlatilag kizárja a hálózat kieséséből származó veszteségeket.

A számítógépes hálózat megszakítás nélküli, megbízható működése gyakorlatilag minden gazdálkodó szervezet számára alapvető követelmény. Az informatikai rendszer napi 24 órás garantált rendelkezésre állásának feltételeit a legnagyobb vállalatok egy része jelentős anyagi áldozatok árán már megteremtette. A sorozatos globális vírustámadások, az egyre nagyobb tárkapacitást igénylő speciális szoftverek és időnként előforduló áramszünetek azonban azon gazdálkodó szervezetek számára is a pénzügyi eredmény meghatározó elemévé léptetik elő a zavarmentes működést, amelyek eddig a hálózati biztonságra nem fordítottak kellő figyelmet. Becslések szerint Magyarországon a hálózatok időleges lefagyása, leállása miatt éves szinten milliárdos nagyságrendű termelési érték megy veszendőbe.

Ezt felismerve a Siemens Rt. Információs és Kommunikációs Hálózatok (ICN) ágazatának szakemberei kifejlesztettek egy olyan megoldáscsomagot, amely még a hálózat leállása előtt képes figyelmeztetni a használót a hamarosan jelentkező problémákra. Ennek az információnak birtokában a felhasználó idejében intézkedhet a szükséges lépésekről a hálózat leállása, vagy a termelő munka zavarása nélkül.

A Siemens NetCheck pontos, megbízható munkavégzést tesz lehetővé. Az előzetes kalkulációk szerint a megoldás és szolgáltatáscsomag révén a hálózat leállásából, az adatok sérüléséből, a partnerek nem megfelelő szinten történő kiszolgálásából származó veszteségek elkerülésével a hálózatfelügyeleti költségek akár tízszerese is megtérülhet. A megoldás szabadon alakítható és illeszthető a vállalati rendszerekhez, bármikor fejleszthető, és több szintű szolgáltatást nyújt a felhasználók számára, így a hálózati hibák, vírustámadások időben felismerhetők. A Siemens NetCheck megoldja a rendszergazda helyett a hálózat folyamatos figyelését is, és hiba esetén azonnal riasztást küld.

Alapfunkciók

A NetCheck szolgáltatás minőségi (QoS) méréseket végez az IP hálózatokon. Ennek nyomán például eldönthető, hogy a hálózat alkalmas-e VoIP átvitelre, adatbázisok működtetésére, irodai LAN alkalmazásra és az egyedi igényeik kielégítésére.

A Siemens NetCheck performance analízist végez, azaz minden minőségi jellemző eloszlásfüggvényét tárolja az utolsó 15 percre, órára, napra, hétre, hónapra és évre. Elemzi a hálózat működését a QoS jellemzők időbeni eloszlása szerint, valamint riasztásokat generál az analízis eredmények alapján, minőségi hibák esetén. A rendszer három forrás alapján ad riasztást: rendelkezésre állási, quality, vagy SLA okból. A riasztásokat megjeleníti monitoron, közli e-mailen, vagy sms formában küldi.

Kapcsolódó szolgáltatások

A NetCheck Light Support keretében a Siemens telepíti és konfigurálja a mérőrendszert, amit a felhasználó önállóan használ. A Normal Support szolgáltatás magában foglalja a trend analízis vizsgálatot, előjelzi az SLA-ban definiált minőségi előírásoktól való eltérést, és kezeli a hálózat minőség-felügyeleti riasztásait. A Full Support szolgáltatás igénybe vételekor a Siemens mérési időszakonként riportot készít a hálózatról, és jelzi a hálózat minőségi problémáit, javaslatot tesz a hibák kiküszöbölésére.

A NetCheck Audit szolgáltatás felöleli a teljes körű minőségdiagnosztikát. A Siemens méri, elemzi, regisztrálja a hálózat minőségi működését, az eszközök kihasználtságát, és javaslatot tesz a hibák kiküszöbölésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés