Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trend Micro eredmények 2003

Dotkom

Trend Micro eredmények 2003

A Trend Micro közzétette 2003. negyedik negyedéves eredményéről, valamint a 2003. évi konszolidált árbevételéről és eredményéről szóló jelentését. A vállalat 2003-as árbevétele elérte a 48,09 milliárd jent. A negyedik negyedév nettó árbevétele 58%-kal, nettó értékesítési bevétele 14%-kal növekedett.

A Trend Micro Inc. bejelentette a 2003. negyedik negyedévi és a december 31-én lezárult 2003. évi konszolidált pénzügyi eredményeit (mindkettő U.S. GAAP szerint).

2003. negyedik negyedévében a Trend Micro összesen nettó 13,39 milliárd jen (126 millió USD – a 106 JPY = 1 USD devizaárfolyamot alapul véve) értékű értékesítést könyvelt el, működési bevétele 5,25 milliárd jen (50 millió USD) volt. Ezek az eredmények 14%-os nettó értékesítési növekedést és 18%-os működési növekedést mutatnak az előző év azonos időszakával összehasonlítva. A nettó árbevétel 58%-kal növekedett a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest. A negyedéves növekedés értékének 24%-a Európából, 20%-a az Ázsia-Csendes-óceáni térségből és 16%-a pedig Észak-Amerikából származik.

A 2003. évi nettó 48,09 milliárd jen (454 millió dollár) értékesítés 12%-kal múlta felül a 2002. évi eredményeket. A működési bevétel 15,2 milliárd jen (143 millió USD) volt, ami a 2002. évhez képest 9%-kal emelkedett. A nettó bevétel 9,3 milliárd jen (87,3 millió USD) volt, ami az előző évhez képest 20%-os növekedést jelent. 2003-ra a vállalat 1,9 milliárd jen, azaz részvényenként 14 jen osztalék kifizetést tervez. A Trend Micro világszerte növekedést tapasztalt 2003-ban, a nagyvállalati termékek és megoldások pedig az év összes árbevételének közel 80%-át adták.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a 2004. március 31-én lezáruló első negyedéves konszolidált nettó értékesítés várhatóan eléri a 12,2 milliárd jent (115 millió USD). A működési bevétel és a nettó árbevétel várható értéke 3,6 milliárd jen (34 millió USD), illetve 2,1 milliárd jen (20 millió USD).

A negyedik negyedév fontos üzleti eseményei:

  • A negyedik negyedévben a Trend Micro NeatSuite szoftver a Network Computing Magazine 2003. évi „Editor’s Choice” díját, a PC-cillin Internet Security 2004 termék a CNET „Editor’s Choice” díjat nyerte el. A Microsoft Certified Professionals Magazine olvasóinak szavazata alapján a Spam Prevention Service szolgáltatás felkerült a magazin „Products You Love” listájára.
  • A Trend Micro vállalatot a termékek, folyamatok és vezetési módszerek területén végzett innováción alapuló egyedi stratégiák megvalósításában elért eredményeiért a 2003. évi Porter Prize díjjal is kitüntették. A Trend Micro Japánban lévő ügyféltámogató központja a 2003. évi Helpdesk Institute Team „Excellence Award” díját nyerte el.
  • A TrendLabs fülöp-szigeteki központja elnyerte a nemzetközi Customer Operations Performance Center szervezet COPC-2000 szabvány minősítését. Ezáltal a Trend Micro lett az első olyan vírusvédelmi szoftverekkel foglalkozó vállalat, amely megszerezte ezt a tanúsítványt. A TrendLabs Kaliforniában lévő Lake Forest-beli létesítménye megkapta a Support Center Practices tanúsítványt a világszínvonalú támogatásnyújtás és a felhasználói elégedettségre összpontosítás elismeréseként. A ScanMail for Microsoft Exchange 2000/2003 lett az első Exchange 2003 levelezőrendszerhez készült vírusvédelmi termék, amely megszerezte a tanúsítványt a Microsoft Windows 2003 Standard Edition, Enterprise Edition és Data Center Edition rendszereken futó Microsoft Exchange termékekre.
  • Ezen időszak alatt a Trend Micro számos új terméket mutatott be, többek között: a NetScreen Technologies Inc. vállalattal közreműködve kifejlesztett Trend Micro GateLock 3000 és GateLock 5.000 eszközöket; a PC-cillin Internet Security 2004 szoftvert; és sok más speciális, kis- és középvállalkozások számára készült (Észak-Amerikában kiadott) terméket. 2003. novemberében a Trend Micro bejelentette együttműködését a Cisco Network Admission Control programmal a nagyvállalatokon belüli biztonság növelésének céljából.
  • E negyedév alatt megnyert jelentős ügyfeleink: a Brasil Telecom, Brazília legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója; a Bital, Mexikó legnagyobb kereskedelmi bankja; a Kohl’s Department Stores, az egyik leggyorsabban növekvő kereskedelmi vállalat az Egyesült Államokban; és az EMI Music, a világ vezető zenei kiadója, amelynek központja az Egyesült Királyságban található. Az amerikai központú, több területen is technológiai és gépipari vezető Honeywell-lel is új üzletet kötöttünk.
  • A 2003. decemberi „Local Vendors Gain in Regional Antivirus Markets” (Helyi szállítók előnye a regionális vírusvédelmi piacokon) jelentésében a Gartner Dataquest a „legglobálisabb” vállalatnak nevezte a Trend Micro céget (az anyaországán kívül megszerzett licencbevételek alapján mérve).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés