Connect with us

technokrata

SAS: vezető pozíció a kockázatkezelés terén

Dotkom

SAS: vezető pozíció a kockázatkezelés terén

A vezető nemzetközi pénzügyi szervezetek az SAS Risk Management kockázatkezelési megoldásainak megvalósításával versenyelőnnyé változtatják a „Basel II” bankfelügyeleti előírásokat.

A Forrester Research egy közelmúltban megjelent tanulmánya szerint igény van olyan kockázatkezelési programokra, amelyek a Basel II előírásainak kielégítésén túl lefedik az adatkezelés összes területét, továbbá az elemzési és kimutatási követelményeket is. A Forrester Research tanulmánya szerint „az SAS kínálja a Basel II puszta kielégítésén túlmutató legátfogóbb megoldást. A jelenleg kapható más termékek a Basel II előírások kielégítésére összpontosítanak, és nem teszik áttekinthetőbbé a kockázatokat.” (Forrás: Forrester Research, Inc.: „Turning Chaotic Apps Into An Opportunity” – Kaotikus alkalmazások helyett piaci lehetőségek: a Forrester 2003 májusi összefoglaló tanulmánya a Basel II hatásairól).

A SAS 2003-ban kockázatkezelési területen több mint 30 pénzintézettel bővítette ügyfélkörét. Ezek közé tartozik többek között a Deutsche Bank, a HBOS, a Rabobank, a Lloyds TSB, a Fortis Bank, az Unicredito, a Dexia, a Dresdner Bank, az IIB Bank, az ANZ Bank, a Banca Nazionale del Lavoro, a Euroclear, a BankWest és a Lafayette Services.

Az SAS továbbra is sikeresen működik a nemzetközi kockázatkezelés piacán, amit jól mutat ügyfélkörének dinamikus növekedése. A múlt évben a SAS technológiát és erőforrásokat vásárolt az IPRisk Analytics és a RiskAdvisory cégtől, hogy bővítse kínálatát a pénzügyi elemzés és a működési kockázatok kezelése terén. Az új területek egy eddig is impozáns alapra épülnek rá: a vállalat több mint 27 éves tapasztalattal rendelkezik, és több mint 2.000 pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó ügyfele van.

A Datamonitor szerint a bankok mintegy 2 milliárd dollárt fognak költeni a Basel II követelmények kielégítésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin