Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: megújított repülőgépgyártás

Dotkom

IBM: megújított repülőgépgyártás

A Boeing hosszú távú szerződést írt alá az IBM és a Dassault Systemes cégekkel a Product Lifecycle Management 5. verziójának bevezetéséről.

Az IBM és a Dassault Systemes bejelentette, hogy a The Boeing Company a Product Lifecycle Management (PLM) megoldások legújabb generációját választotta termékfejlesztési platformként az egész vállalat számára.

A több tízmillió dolláros szerződés több ezer Enovia licencet tartalmaz, melyeket a fejlett technológiájú “álomrepülő”, a 7E7 Dreamliner fejlesztésénél használnak majd. Ez lesz az első olyan Boeing projekt, melynek tervei teljes mértékben a V5 PLM technológia segítségével készülnek.

A Boeing a Dassault Systemes által fejlesztett IBM PLM megoldás teljes portfoliójának bevezetésével készül szabványosítani a műszaki specifikációk, tervezési szabályok, működési paraméterek és szimulációs eredmények felhasználását az egész kiterjesztett nagyvállalat szintjén. Azok a partnerek és szállítók, akik a Boeing leendő 7E7-es gépének fejlesztésére létrehozott nemzetközi virtuális fejlesztőkörnyezet, a Global Collaboration Environment (GCE) szereplői, szintén telepítik majd a virtuális termékfejlesztési platformot, amely a nagyobb repülőgép-projektekhez használt ipari szabványnak tekinthető. A Boeing beszállítói láncán átívelő platform-harmonizáció elősegíti az együttműködést, az innovációt, a minőséget és a piacra jutási időt, továbbá biztosítja a beruházás gyors megtérülését.

A 2007-ig érvényben lévő szerződés szerint az egész vállalatnál megvalósul az átállás a Catia V5 rendszerre az együttműködő tervezés és termékfejlesztés területén, továbbá az Enovia Life Cycle Applications (LCA) és a Smarteam rendszerekre az együttműködő termékadat és életciklus menedzsment területén. A Dassault Systemes digitális gyártást támogató Delmia Solution terméke lehetővé teszi, hogy a Boeing új gyártási módszereket, folyamatokat határozzon meg illetve szimuláljon. A fentiek az IBM DB2 Universal Database szoftverrel egészülnek ki, amely biztonságos adattárolást kínál a Boeing belső munkacsoportjainak és külső partnereinek, a repülőgép-fejlesztési ciklus teljes egészén.

“Az IBM aktívan támogatja a repülőgépipart olyan megoldásokkal, melyek segítik a repülőgépgyártókat, így a Boeinget is, a költségek ésszerűsítésében, valamint hatékonyabb és kifinomultabb technológiájú gépek fejlesztésében, mégpedig az eddiginél jóval gyorsabb ütemben.” – közölte Scott Hopkins, az IBM Product Lifecycle Management vezérigazgatója. “Az IBM PLM immár 20 éve dolgozik karöltve a világ vezető repülőgépgyáraival a fejlesztési és gyártási módszerek gyökeres átalakításán. Az IBM továbbra is olyan megoldásokat szállít, amelyek piacvezető helyet biztosítanak az iparágban, ezáltal segít abban, hogy a repülőgépgyártás megújuljon, és szembe tudjon nézni a jövő kihívásaival.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés