Connect with us

technokrata

Fujitsu Siemens Computers Kft.: tovább gyorsuló növekedés

Dotkom

Fujitsu Siemens Computers Kft.: tovább gyorsuló növekedés

A Fujitsu Siemens Computers Kft. csaknem minden termékcsoportban, különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén fokozta értékesítését.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2003-as naptári évben háromszor gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac, eladási eredményei a PC-piacon átlagosan mintegy 48%-kal jobbak az előző évihez képest. Ezzel a dinamikával a számítástechnikai eszközök hazai eladásainak tekintetében mindent egybevetve a második legnagyobb szállítóvá vált. A rendkívüli növekedés a vállalat minden üzletágában javította a cég piaci pozícióit: A Fujitsu Siemens Computers Kft. csaknem minden termékcsoportban, különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén fokozta értékesítését. Legdinamikusabban a mobil eszközök forgalma növekedett, a cég 86,3 százalékkal több eladást realizált, mint egy évvel korábban.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. 2003-ban tovább erősítette pozícióját a hazai PC-piacon: az egyik leggyorsabban növekvő vállalatként, valamennyi termékszegmens eredményeit figyelembe véve 7,8%-os piaci részesedéssel zárta az évet. A Fujitsu Siemens Computers Kft. eladásainak átlagos növekedési üteme 2003-ban, mintegy 20 százalékkal volt gyorsabb, mint a jelen pillanatban piacvezető, legnagyobb konkurenséé.

A vállalat Magyarországon legjelentősebb mértékben a mobil eszközök forgalmát növelte, hiszen az elmúlt év utolsó negyedévében 33,3 százalékkal, az év egészét tekintve pedig 86,3 százalékkal több noteszgépet értékesített. A Fujitsu Siemens Computers Kft. ezzel a mobil eszközök piacán 13,7%-ra növelte a piaci részesedését és megerősítette a már 2002 évben elért második pozícióját.

Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat az elmúlt naptári évben a 2002-es évhez képest 36 százalékkal magasabb, 6,5 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, így a cég március végén záruló pénzügyi évének várható eredményei is biztatóak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin