Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle jelentősen csökkentette adatbázisszoftvere árát

Dotkom

Az Oracle jelentősen csökkentette adatbázisszoftvere árát

A kis- és középvállalatok számára különösen előnyös az új kétprocesszoros, fürtözött, korlátlan funkciókészletű adatbázis-kezelő.

Az Oracle igen kedvező áron dobta piacra az Oracle Database 10g Standard Edition One termékét, amelyet mostantól processzoronként 1 millió forintért kínál. A vállalat ezzel egy időben a maximális szerverkapacitást két processzorra bővítette. A Standard Edition One „nevesített felhasználó” alapú licenckonstrukcióban is kapható felhasználónként 32.000 Ft-os áron, minimum öt felhasználóval. Így a világ leggyorsabb és legmegbízhatóbb adatbázisszoftvere sokkal olcsóbban érhető el a kis- és középvállalatok számára.

Emellett azoknak a szervezeteknek a számára, amelyek nagyfokú rendelkezésre állású, méretrugalmas informatikai rendszereket kívánnak kiépíteni, további előnyt jelent, hogy az Oracle adatbázis-fürtözési megoldása ezentúl ingyenes az Oracle Database 10g Standard Edition változatot megvásárló ügyfeleknek. Számukra a maximális szerverkapacitás fürtönként négy processzor. Így a vállalat kicsiben kezdheti, és az üzleti prioritások változását követve az Oracle Real Application Clusters 10g segítségével igény szerint bővítheti rendszerét. Az Oracle adatbázisfürtjei a lehető legnagyobb rendelkezésre állást és megbízhatóságot nyújtják, ráadásul a konkurens adatbázisoknál olcsóbban.

Az alacsony ár mellett a jelenleg konkurens termékeket használók most egy nagyon kedvező áttérési akció keretében válthatnak a népszerű technológiára. “A bejelentés tanúsítja az Oracle elkötelezettségét amellett, hogy világszínvonalú adatbázis-kezelőt kínáljon vonzó áron a kisebb szervezeteknek és partnereinknek. Az, hogy belépő szintű áraink most már azonosak a Microsoftéval, azt mutatja, hogy komolyan vesszük a „fej fej melletti” versenyt az SQL Serverrel.” – mondta Jacqueline Woods, az Oracle nemzetközi üzleti módszereiért, árpolitikájáért és licencstratégiájáért felelős alelnök.

Az Oracle összes „alaptechnológia” kategóriájú termékéhez egyformán támogatja a processzor-alapú és a nevesített pluszfelhasználó-alapú licenckonstrukciókat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés