Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védelem felsőfokon

Dotkom

Védelem felsőfokon

Magyarország legkiterjedtebb behatolás érzékelési hálózatát a HP építi ki a MOL-nál.

A HP Magyarország elnyerte a MOL Rt. hálózati és host-alapú behatolás védelmi rendszerének kiépítését célzó pályázatát. Minősített MOL beszállítóként a HP számos rendszerintegrációs projekt megvalósítását végezte már eddig is a régió meghatározó olajvállalatánál, igazolva széleskörű szakmai felkészültségét.

A projekt első fázisában a HP megfelelő szoftverek segítségével átvizsgálja a MOL Rt. összes üzletileg kritikus szerverét, adatbázisát és hálózati eszközét. Az eredményeket a HP nemzetközi minősítéssel rendelkező (CISA, CISSP) szakemberei finomítják, priorizálják és a MOL rendelkezésére bocsátják. A riportok alapján a MOL képes lesz a feltárt biztonsági réseket azok prioritása alapján ütemezetten kijavítani. Végeredményként a MOL-nál az eddiginél sokkal biztonságosabb üzemeltetési környezet épül ki, így a biztonsági szint fenntartása is egyszerűbb, költséghatékonyabb feladatnak bizonyul.

A projekt második felében a HP behatolás védelmi rendszert telepít a MOL országos hálózatának üzleti szempontból kulcsfontosságú területeire. A telepítendő rendszer védelmet nyújt a hálózat, a szerverek és a munkaállomások számára, az ismert és ismeretlen technológiákat használó külső és belső támadások észlelésében és elhárításában. A rendszer kiépülése után Magyarország legkiterjedtebb behatolás érzékelési hálózata napi több 10 millió esemény feldolgozására lesz alkalmas.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés