Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens vezette konzorcium valósítja meg az osztrák e-card rendszer magját

Dotkom

Siemens vezette konzorcium valósítja meg az osztrák e-card rendszer magját

A Siemens Ausztria Siemens Business Services ágazata tervezte és alakítja ki az üzemközpontot és annak IT-rendszerét.

A Siemens Ausztria Siemens Business Services (SBS) ágazatából, az IBM Ausztriából és a Telekom Ausztriából álló konzorcium, mint a legjobb ajánlattevő kapta a megbízást az osztrák társadalombiztosítók szövetségétől az e-card rendszer (a chipkártya-alapú egészségügyikártya-rendszer) első részprojektjének megvalósítására. A 40 millió euró értékű megbízás kiterjed a leendő rendszer üzemközpontjának berendezésére Bécs II. kerületében, valamint az orvosterminál szoftverjének kifejlesztésére. Az év végén egy burgenlandi rendelőben megkezdődik a próbaüzem.

A Siemens Ausztria Siemens Business Services ágazata (Ausztriában a legnagyobb IT-szolgáltató) tervezte és alakítja ki az üzemközpontot és annak IT-rendszerét, valamint két évig üzemelteti azt a biztosítók e-card üzemeltető vállalatával közösen. Az orvosterminál-rendszerek kifejlesztése, beleértve az alkalmazási szoftvert, szintén a Siemens felelőssége. Az IBM szállítja a központi szervereket, melyeken kizárólag adminisztratív törzsadatokat adatokat tárolnak majd. A Telekom Ausztria alakítja ki és bocsátja rendelkezésre a hálózati megoldást a központi szerverek és helyi hálózataik részére.

Az első részprojekt lényegében a projekt egészének a koncepcióját is meghatározza. További részprojektek tárgya lesz majd maga a chipkártya illetve annak alkalmazási szoftvere, illetőleg 15.000 orvosterminál telepítése és szélessávú hálózatba kapcsolása, az üzemközpont call centere stb.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés