Connect with us
Hirdetés

technokrata

LCD panel, mely képes hangkibocsátásra

Dotkom

LCD panel, mely képes hangkibocsátásra

Az NEC bejelentette legújabb noteszgépét, melyben a SoundVu technológia révén az LCD panelből – eddig megszokott, kicsiny hangszórók helyett – jön a hang.

A japán PC Watch információi szerint az NEC bejelentette LaVie notebookját, melynek legfontosabb tulajdonsága a hangkeltés szokatlan módszere. A LaVie S sorozatot egyébként az orosz Maria Sharapova teniszcsillag mutatta be Japánban.

Maga a notebook egyébként az Intel Centrino mobilplatformjára építkezik, ebből következően egy Pentium M processzor található benne központi vezérlőegységként. A CPU órajele 1,5 vagy 1,7 GHz-es lehet. Térjünk azonban rá a hangkeltés technológiájára!

Az NEC notebookjában alkalmazott SoundVu az NXT paneltechnikája révén képes elérni, hogy gyakorlatilag az LCD-ből szóljon a hang. Ehhez a folyadékkristályos kijelzőbe kellett egy olyan réteget beiktatni, mely egyrészt nagyon vékony, másrészt rávehető arra, hogy irányított rezgésével olyan hangot bocsásson ki magából, ami megfelel az elvárásoknak. Ennek anyaga egyébként sokféle lehet, kezdve a rétegelt üveglaptól a speciális műanyagig. A hangminőség pedig nem hagy kívánnivalót maga után – legalábbis ezt állítják az NXT szakemberei.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés