Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folytatódik a Siemens Mobile UMTS-sikertörténete

Dotkom

Folytatódik a Siemens Mobile UMTS-sikertörténete

A Telefónica Móviles a Siemens-t és az Ericssont választotta szállítójául UMTS-hálózatépítésének második fázisához.

A 26. és 27. UMTS-megrendelés elkönyvelésével a Siemens Mobile, a Siemens mobilkommunikációs ágazata tovább erősítette pozícióját az újgenerációs mobilhálózatok terén.

A Siemens Mobile és a NEC építették Európa első kereskedelmi UMTS-hálózatait Nagy-Britanniában, Olaszországban és Ausztriában. Eddig összesen mintegy 25.000 UMTS-bázisállomást állítottak fel és UMTS-hálózataikban ma több mint kétmillióan „telefonálnak”.

A 26. megrendelés a spanyol Telefónica Móvilestől érkezett, amely a Siemenst és az Ericssont választotta szállítójául UMTS-hálózatépítésének második fázisához. Ennek keretében a már eddig (nem a Siemens által) installált 1.100 rádióállomáson felül újabb, körülbelül 8.000 állomást kell mostantól 2005-ig telepíteni. A Siemens Mobile szállítja és installálja az UMTS-rádióhálózat felépítéséhez szükséges valamennyi infrastruktúra-komponenst.

A Telefónica Móviles még 2004-ben a meg kívánja hirdetni első UMTS-szolgáltatásait és 2006-ig 1 milliárd eurót szándékozik beruházni UMTS-hálózatába.

A 27. megrendelés alapján a Siemens Mobile Kelet-Európában elsőként a T-Mobile International csehországi többségi leányvállalatának szállít UMTS rádió- és kapcsolástechnikát. A T-Mobile Czech Republic 3,9 millió előfizetővel az ország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A hálózat első szakasza Prága körzetét fogja lefedni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés