Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gartner: vezető szegmensben a Symantec

Dotkom

Gartner: vezető szegmensben a Symantec

A Gartner vezérelt védelmi szolgáltatókat elemző „Magic Quadrant” jelentése a Symantec-et a vezető szegmensbe sorolja.

A Gartner által megjelentetett legfrissebb, az észak-amerikai vezérelt védelmi szolgáltatókat (MSSP) elemző „Magic Quadrant” (varázsos szegmens) jelentése vezető szegmensbe sorolta a Symantec Corporationt. A 2003. november 21-én kiadott jelentés 2003 első féléve alapján elemzi az MSSP-piacon jelen levő szolgáltatókat elképzeléseik teljessége és teljesítőképességük szerint értékeli.

A Magic Quadrant elismerés odaítéléséhez a Gartner a Symantec-et az alábbi területeken értékelte:

  • Teljesítőképesség: Az éves bevétel vagy a beruházott tőke, az értékesítési csatorna partnerek kiterjedtsége, a vezetés tapasztaltsága és az ismertség.
  • Elképzelések: Kutatás és fejlesztés, szolgáltatáspaletta, védelemkezelő eljárások, eszközkezelő technika és jelentéskészítés.

    A jelentés rámutat, hogy 2003 első félévében a vezérelt védelmi szolgáltatások szektora egyenletesen nőtt. Az elemzők szerint ezt a növekedést három fő tényező ösztönözte. Először is, a nagyvállalatok tovább fékezték a létszámnövekedést és az alaptevékenység körébe nem tartozó informatikai feladatokat, így a védelmet is külső vállalkozókra bízták. Másodsorban a behatolás-érzékelők beszerzése sok kisebb vállalatnál előmozdította a külső vállalkozók bevonására irányuló döntések meghozatalát. Harmadsorban a Slammer féreg és a többi nagyszabású támadás miatt a vállalatok segítségre szorultak.

    A jelentés azt is megállapította, hogy számos beszerzés mellett az MSSP tanácsadási szolgáltatásaival kapcsolatban szerzett jó tapasztalatok miatt döntöttek. Ez továbbra is megkülönbözteti a sikeres MSSP-ket. A jelentéskészítés és a portálszolgáltatások, valamint az ár továbbra is jelentős tényező a vezérelt védelmi szolgáltatások megvásárlásánál.

    A Symantec Managed Security Services a szakmai élvonalba tartozó védelemfigyelő, -kezelő és reagáló rendszert biztosít az ügyfeleknek. Folyamatos, időazonosan nyújtott szolgáltatásai a védelmi eszközök folyamatos megfigyelése és kezelése, a naplóadatok szakértői elemzése és a lehetséges veszélyekre történő azonnali reagálás által erősítik a szervezet védelmi helyzetét. A Symantec a Symantec Managed Security szolgáltatásokat a védelmi műveleti központjaira (SOC) épülő, a szakértő személyzet, a legjobb módszerek és a korszerű technika egyedülálló, igen hatékony kombinációjával nyújtja.

    A világ több pontján megtalálható Symantec védelmi műveleti központokban (SOC) a Symantec Managed Security Services sokféle üzleti igénynek megfelelve nyújt rugalmas, szállítótól független szolgáltatást. A Symantec Managed Security Services időazonos képet nyújt a szervezeteknek a vállalat védelmi helyzetéről, valamint az üzletvitel szempontjából létfontosságú javak optimális megóvása által igényelt védelemnek a megjelenő veszélyek ellen történő hozzáigazításához szükséges elemzést és magyarázatot is biztosítja.



  • Szólj hozzá!

    További Dotkom

    Hirdetés

    Népszerű

    Hirdetés

    Technokrata a Facebookon

    Hirdetés

    IoT-Magazin.hu

    Hirdetés

    Kütyük

    Smart home

    Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

    2024. március 20. szerda

    Office

    Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

    2024. március 13. szerda

    Smart home

    Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

    2024. február 28. szerda
    owlet care babafigyelő

    Smart home

    OWLET CARE a magyarországi piacon!

    2024. február 26. hétfő
    Hirdetés

    Dotkom

    Műszaki-Magazin.hu

    Hirdetés