Connect with us

Hirdetés

technokrata

A L’Oréal két új, CES® 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

L'Oréal

Kütyük

A L’Oréal két új, CES® 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

A L’Oréal két új, CES® 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

A L’Oréal a CES® 2023 kiállításon két új technológiai prototípust mutatott be, amelyek bővítik a szépség kifejezéséhez való hozzáférést.

A HAPTA, az első kézben tartható, ultraprecíz, számítógépes sminkapplikátor, amelyet a korlátozott kéz- és karmozgású felhasználók szépségápolási igényeinek kielégítésére terveztek. A L’Oréal Brow Magic, az első otthoni elektronikus szemöldök sminkapplikátor, amely másodpercek alatt személyre szabott szemöldököt biztosít a felhasználók számára.

„A L’Oréal számára a szépség jövője inkluzív. És ezt a jövőt a technológia teszi még elérhetőbbé

– mondta Nicolas Hieronimus, a L’Oréal Csoport vezérigazgatója.

„Az a két fogyasztói technológia, amelyet idén a CES-en mutatunk be, vállalatunk valódi célját képviseli: olyan szépséget teremteni, amely előremozdítja a világot.”

Bemutatjuk a HAPTA-t

Becslések szerint világszerte 50 millió ember él korlátozott finommotoros képességekkel. Ez pedig néhány mindennapi kézmozdulatot, például a sminkelést is kihívássá teszi.  A L’Oréal tudósai és mérnökei fejlesztése alatt álló HAPTA egy kézben tartható, ultraprecíz intelligens sminkapplikátor a korlátozott kéz- és kar-mozgékonyságú felhasználóknak, amely lehetővé teszi számukra, hogy otthon is stabilan felvigyék a rúzst. A HAPTA az eredetileg a Verily által kifejlesztett technológiát fogja tartalmazni, amely stabilizálja és kiegyenlíti az evőeszközöket, hogy a korlátozott kéz- és karmozgékonyságú emberek számára lehetővé tegye a magabiztos és független étkezést.

A HAPTA kulcsa a beépített intelligens mozgásvezérlés és a testreszabható tartozékok kombinációja, amelyek a felhasználó számára jobb mozgástartományt, a nehezen nyitható csomagolások könnyebb használatát és az egyébként nehezen elérhető precíziós alkalmazást biztosítják – ezáltal pedig a felhasználók magabiztosnak, függetlennek érzik magukat és képesek lesznek a szépség önkifejező erejének élvezetére.

„Az inkluzivitás az innováció és a szépségtechnológiai stratégiánk középpontjában áll”

– mondta Barbara Lavernos, a L’Oréal kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Elkötelezettek vagyunk és szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy olyan új technológiákat hozzunk létre, amelyek olyan szépségápolási szolgáltatásokat működtetnek, amelyek minden egyén végső vágyait, elvárásait és kielégítetlen igényeit kiegészítik és elérik.”

A HAPTA mágneses rögzítéssel van ellátva, amely lehetővé teszi a könnyű, ergonomikus használatot, 360 fokos forgást és 180 fokos hajlítást. A kattintás funkcióval a felhasználó be tudja állítani a kívánt pozíciót, használat közben végig ebben tud maradni és rögzítheti is a későbbi használatokhoz ezt a személyre szabott beállítást. A HAPTA beépített akkumulátorral (három óra a teljes feltöltésig) és készüléktöltéssel rendelkezik, ami egyórás folyamatos használatot eredményez (kb. 10+ használat).

A HAPTA eszközét a L’Oréal tulajdonában lévő Lancôme márkával 2023-ban kísérleti jelleggel tesztelik, először egy rúzs applikátorral, majd a jövőben további sminkalkalmazásokkal.

„A Lancôme évek óta arra törekszik, hogy minden nő számára az igényeihez igazodó szépségápolási megoldásokat kínáljon. A szépségtechnológia lehetővé tette számunkra, hogy még erőteljesebben teljesítsük ezt a küldetést, forradalmasítva a szépségápolási termékek és szolgáltatások fejlesztésének módját, és lehetővé téve a nagyobb mértékű személyre szabást

– mondta Françoise Lehmann, a Lancôme globális márkaelnöke.

A HAPTA-val még egy lépéssel tovább megyünk, és a szépségápolás használatát még elérhetőbbé tesszük, hiszen mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani hozzá.”

Bemutatjuk a L’Oréal Brow Magic-et

Eddig a kívánt szemöldök megjelenés eléréséhez több termékre, időre és szakértelemre volt szükség – a pontos eredmény eléréséhez pedig drága professzionális szolgáltatásokra, például microbladingre (szemöldöktetováló technika). A L’Oréal Brow Magic segítségével azonban az emberek otthon is elérhetik a természetes szemöldökük és arcvonásaik alapján személyre szabott szemöldök kinézetét.

A L’Oréal által a Prinker (a nyomtatott, nem állandó tetoválások úttörője) technológiai céggel közösen kifejlesztett L’Oréal Brow Magic a professzionálishoz hasonló eredményeket tesz elérhetővé otthon is. A 2400 apró fúvókát és az akár 1200 csepp /inch (1 inch=2,54 cm) (dpi) nyomtatási felbontású nyomtatási technológiát használó L’Oréal Brow Magic az első kézi, könnyű, elektronikus szemöldöksminkelő applikátor, amely másodpercek alatt a legpontosabb szemöldökformát biztosítja a fogyasztók számára.

A L’Oréal Modiface AR technológiáját használva a L’Oréal Brow Magic beszkenneli a felhasználó arcát, és ajánlásokat tesz a microblading, micro-shading vagy töltőanyag-hatásokra.

„A L’Oréal szépségipari technológiai programjának erősségét a partnerségek minősége támasztja alá”

– mondta Guive Balooch, a L’Oréal globális kutatási és innovációs technológiai inkubátorának vezetője.

„Gyakran találunk olyan briliáns technológiát, amelyet a szépségápolástól eltérő területen alkalmaznak. A L’Oréal szépészeti örökségét ezekkel a fejlett technológiákkal ötvözve teljesen új szépségápolási módokat hozhatunk létre – újragondolva az eredeti technológiát, és ezzel együtt a hagyományos szépségápolási élményt is.”

A készülék használata:

  • Nyissa meg a L’Oréal Brow Magic alkalmazást, és szkennelje be az arcot a Modiface szemöldökolvasóval
  • Válassza ki a kívánt formát, vastagságot és hatást
  • Ecsettel kenje át a szemöldökét a L’Oréal Brow Magic primer-rel
  • Mozgassa a nyomtatót a szemöldökön végig egyetlen, lendületes mozdulattal.
  • Vigyen fel egy fedőréteget a szemöldök fixálásához

A L’Oréal Brow Magic által készített szemöldök könnyen eltávolítható egy hagyományos sminklemosóval. A L’Oréal Brow Magic várhatóan 2023-ban kerül forgalomba.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés