Connect with us

Hirdetés

technokrata

A L’Oréal két új, CES® 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

L'Oréal

Kütyük

A L’Oréal két új, CES® 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

A L’Oréal két új, CES® 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

A L’Oréal a CES® 2023 kiállításon két új technológiai prototípust mutatott be, amelyek bővítik a szépség kifejezéséhez való hozzáférést.

A HAPTA, az első kézben tartható, ultraprecíz, számítógépes sminkapplikátor, amelyet a korlátozott kéz- és karmozgású felhasználók szépségápolási igényeinek kielégítésére terveztek. A L’Oréal Brow Magic, az első otthoni elektronikus szemöldök sminkapplikátor, amely másodpercek alatt személyre szabott szemöldököt biztosít a felhasználók számára.

„A L’Oréal számára a szépség jövője inkluzív. És ezt a jövőt a technológia teszi még elérhetőbbé

– mondta Nicolas Hieronimus, a L’Oréal Csoport vezérigazgatója.

„Az a két fogyasztói technológia, amelyet idén a CES-en mutatunk be, vállalatunk valódi célját képviseli: olyan szépséget teremteni, amely előremozdítja a világot.”

Bemutatjuk a HAPTA-t

Becslések szerint világszerte 50 millió ember él korlátozott finommotoros képességekkel. Ez pedig néhány mindennapi kézmozdulatot, például a sminkelést is kihívássá teszi.  A L’Oréal tudósai és mérnökei fejlesztése alatt álló HAPTA egy kézben tartható, ultraprecíz intelligens sminkapplikátor a korlátozott kéz- és kar-mozgékonyságú felhasználóknak, amely lehetővé teszi számukra, hogy otthon is stabilan felvigyék a rúzst. A HAPTA az eredetileg a Verily által kifejlesztett technológiát fogja tartalmazni, amely stabilizálja és kiegyenlíti az evőeszközöket, hogy a korlátozott kéz- és karmozgékonyságú emberek számára lehetővé tegye a magabiztos és független étkezést.

A HAPTA kulcsa a beépített intelligens mozgásvezérlés és a testreszabható tartozékok kombinációja, amelyek a felhasználó számára jobb mozgástartományt, a nehezen nyitható csomagolások könnyebb használatát és az egyébként nehezen elérhető precíziós alkalmazást biztosítják – ezáltal pedig a felhasználók magabiztosnak, függetlennek érzik magukat és képesek lesznek a szépség önkifejező erejének élvezetére.

„Az inkluzivitás az innováció és a szépségtechnológiai stratégiánk középpontjában áll”

– mondta Barbara Lavernos, a L’Oréal kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Elkötelezettek vagyunk és szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy olyan új technológiákat hozzunk létre, amelyek olyan szépségápolási szolgáltatásokat működtetnek, amelyek minden egyén végső vágyait, elvárásait és kielégítetlen igényeit kiegészítik és elérik.”

A HAPTA mágneses rögzítéssel van ellátva, amely lehetővé teszi a könnyű, ergonomikus használatot, 360 fokos forgást és 180 fokos hajlítást. A kattintás funkcióval a felhasználó be tudja állítani a kívánt pozíciót, használat közben végig ebben tud maradni és rögzítheti is a későbbi használatokhoz ezt a személyre szabott beállítást. A HAPTA beépített akkumulátorral (három óra a teljes feltöltésig) és készüléktöltéssel rendelkezik, ami egyórás folyamatos használatot eredményez (kb. 10+ használat).

A HAPTA eszközét a L’Oréal tulajdonában lévő Lancôme márkával 2023-ban kísérleti jelleggel tesztelik, először egy rúzs applikátorral, majd a jövőben további sminkalkalmazásokkal.

„A Lancôme évek óta arra törekszik, hogy minden nő számára az igényeihez igazodó szépségápolási megoldásokat kínáljon. A szépségtechnológia lehetővé tette számunkra, hogy még erőteljesebben teljesítsük ezt a küldetést, forradalmasítva a szépségápolási termékek és szolgáltatások fejlesztésének módját, és lehetővé téve a nagyobb mértékű személyre szabást

– mondta Françoise Lehmann, a Lancôme globális márkaelnöke.

A HAPTA-val még egy lépéssel tovább megyünk, és a szépségápolás használatát még elérhetőbbé tesszük, hiszen mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani hozzá.”

Bemutatjuk a L’Oréal Brow Magic-et

Eddig a kívánt szemöldök megjelenés eléréséhez több termékre, időre és szakértelemre volt szükség – a pontos eredmény eléréséhez pedig drága professzionális szolgáltatásokra, például microbladingre (szemöldöktetováló technika). A L’Oréal Brow Magic segítségével azonban az emberek otthon is elérhetik a természetes szemöldökük és arcvonásaik alapján személyre szabott szemöldök kinézetét.

A L’Oréal által a Prinker (a nyomtatott, nem állandó tetoválások úttörője) technológiai céggel közösen kifejlesztett L’Oréal Brow Magic a professzionálishoz hasonló eredményeket tesz elérhetővé otthon is. A 2400 apró fúvókát és az akár 1200 csepp /inch (1 inch=2,54 cm) (dpi) nyomtatási felbontású nyomtatási technológiát használó L’Oréal Brow Magic az első kézi, könnyű, elektronikus szemöldöksminkelő applikátor, amely másodpercek alatt a legpontosabb szemöldökformát biztosítja a fogyasztók számára.

A L’Oréal Modiface AR technológiáját használva a L’Oréal Brow Magic beszkenneli a felhasználó arcát, és ajánlásokat tesz a microblading, micro-shading vagy töltőanyag-hatásokra.

„A L’Oréal szépségipari technológiai programjának erősségét a partnerségek minősége támasztja alá”

– mondta Guive Balooch, a L’Oréal globális kutatási és innovációs technológiai inkubátorának vezetője.

„Gyakran találunk olyan briliáns technológiát, amelyet a szépségápolástól eltérő területen alkalmaznak. A L’Oréal szépészeti örökségét ezekkel a fejlett technológiákkal ötvözve teljesen új szépségápolási módokat hozhatunk létre – újragondolva az eredeti technológiát, és ezzel együtt a hagyományos szépségápolási élményt is.”

A készülék használata:

  • Nyissa meg a L’Oréal Brow Magic alkalmazást, és szkennelje be az arcot a Modiface szemöldökolvasóval
  • Válassza ki a kívánt formát, vastagságot és hatást
  • Ecsettel kenje át a szemöldökét a L’Oréal Brow Magic primer-rel
  • Mozgassa a nyomtatót a szemöldökön végig egyetlen, lendületes mozdulattal.
  • Vigyen fel egy fedőréteget a szemöldök fixálásához

A L’Oréal Brow Magic által készített szemöldök könnyen eltávolítható egy hagyományos sminklemosóval. A L’Oréal Brow Magic várhatóan 2023-ban kerül forgalomba.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés