Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: idén nincs több patch… vagy mégis?

Dotkom

Microsoft: idén nincs több patch… vagy mégis?

Redmond bejelentette, hogy decemberben már nem terveznek újabb javításokat kiadni – igaz, ennek ellenére pár napja mégiscsak felkerült egy patch a Windows Update-re…

A Microsoft a napokban közölte – ahogy a megváltozott patch-kiadási tervben bejelentett rend éppen indokolta volna a javítások megjelentetését -, hogy decemberben nem tervez újabb frissítéseket, biztonsági foltozásokat kiadni. Az utolsó, novemberi javítássorozat óta bizonyára nem jelent meg nagyobb veszélyességű probléma – legalábbis a Microsoft szerint, ha nem kíván újabb letöltésekkel jelentkezni. ˝Ez nem azt jelenti, hogy csak a lábunkat lógatjuk, pusztán arról van szó, hogy egyelőre nincsen kész kiadandó patch-ünk.˝ – mondta Iain Mulholland, a Microsoft biztonsági programmenedzsere.

Mindez történik annak ellenére, hogy több helyről is érkeztek már bejelentések microsoftos programok hibásságáról az elmúlt közel egy hónap alatt. A korábban közölt patch-kiadási eljárás szerint minden hónap második keddjén az addig összegyűlt javításokat kiadja a Microsoft – úgy tűnik, hogy négy hét alatt semmi érdemlegest nem tapasztaltak az amerikai óriáscégnél. Mulholland csak annyit válaszolt az Internet Explorert érintő biztonsági hiányosságokat firtató kérdésre, hogy még mindig vizsgálják az esetet.

Ennek ellenére kedden mégis kikerült a Windows Update jóvoltából egy javítás: a Microsoft ugyanis felfedezte, hogy – a patch-elési eljárás hibájából – a novemberi Frontpage kiterjesztést frissítő fix nem került némely Windows XP számára alkalmazásra. Ugyanakkor még mindig vizsgálat alatt van ennek a kiküldésnek az oka és mikéntje.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés