Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM kioszkok a British Airways-nél

Dotkom

IBM kioszkok a British Airways-nél

A British Airways IBM-technológiával szélesíti ügyfelei lehetőségeit.

Az IBM korszerű önkiszolgáló kioszkjainak és a British Airways szakértelmének egyesítése minden eddiginél egyszerűbbé teszi a repülőtéri bejelentkezést. Összesen 190 új IBM kioszkot fognak üzembe helyezni a Heathrow repülőtéren, továbbá minden jelentősebb európai repülőtéren, ahova British Airways járatok közlekednek. A kioszkok célja a bejelentkezés megkönnyítése és az utasok kényelmének fokozása, továbbá a repülőtéri helykihasználás optimalizálása.

A British Airways járataival utazók érintőképernyő segítségével jelentkezhetnek be. Ugyanezzel a módszerrel ülésüket is kiválaszthatják és kiegészítő szolgáltatásokat is megrendelhetnek, anélkül hogy sorba kellene állniuk a bejelentkezési pultnál.

Paul Coby, a British Airways informatikai igazgatója úgy jellemezte az új önkiszolgáló kioszkok üzembe helyezését, mint ami újabb jelentős mérföldkövet képvisel a légitársaság forradalmian új, ügyfélközpontú továbbfejlesztési programjának (customer-enabled BA, ceBA) menetében.

Az alkalmazás az IBM által kifejezetten a légitársaságok számára kifejlesztett önkiszolgáló bejelentkezési szoftverén alapul. Ez összekapcsolódik a British Airways járatvezérlési rendszerével, így osztja ki az üléseket.

A várakozások szerint az új rendszer jelentősen lerövidíti a bejelentkezéshez szükséges sorbaállást, ezzel pedig nagy lendületet kölcsönöz annak, ahogyan a British Airways kezelni tudja a csúcsidőszakokat jellemző utastömeget.

Jövő februárra várhatóan mindenhol üzemelni fognak a kioszkok, szerves részeként a British Airways ceBA nevű üzleti átalakítási stratégiájának, amelynek célja az utazók és a légitársaság közötti ügyintézés átalakítása.

Paul Coby elmondta, hogy az ügyfélközpontú BA (ceBA) koncepció részeként a British Airways el szeretné érni, hogy az elkövetkező 18 hónapon belül 50%-ra nőjön az önkiszolgáló módszerrel bejelentkezők aránya.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés