Connect with us

technokrata

Elnyelte a föld a Portocomot

Dotkom

Elnyelte a föld a Portocomot

Már az ügyfelek sem tudják elérni a Portocom Számítástechnikai Rt.-t. A cég telefonjait nem veszik fel, honlapjuk nem üzemel, azonban egyelőre sem felszámolási eljárás sem csődeljárás nem folyik a részvénytársaság ellen.

Meglepő, de korántsem váratlan a magyar notebook-összeszerelő vállalat eltűnése. Néhány hónappal ezelőtt ugyanis a Portocom Számítástechnikai Rt. PR vezetője – aki egyébként az egyik tulajdonos leánya – e-mailben tájékoztatta a partnereket, hogy másik céghez igazol. Bár rosszra gondolni akkor sem volt miért, hiszen a 2002-es évet sikeresnek tekintették a Portocomnál (a cég összesen 3.424 darab noteszgépet és LCD PC-t tudott értékesíteni; a piacon a domináns HP után a dobogó harmadik helyén állt), 2003-ra pedig egy szerény növekedést is tervbe vettek.

Még idén februárban a Portocom vezetőit egymilliárd forint értékű számítástechnikai alkatrész csempészetének alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. A részvénytársaság weboldalán megjelent közlemény szerint egy tajvani vállalat magyarországi képviseletének feljelentése alapján folyik már évek óta VPOP vizsgálat egy notebook alkatrész vásárlási tranzakció miatt. A vállalat végig fenntartotta azon meggyőződését, hogy a cég egyes vezetői ellen indított eljárás hátterében egy konkurensük bejelentése áll, aki nem a tisztességes versenyfeltételek között próbál meg nagyobb piacrészesedést szerezni.

A Portocom szerződést kötött a MEH közbeszerzési és gazdasági igazgatóságával is, emellett részt vett a Sulinet Expressz Programban. Jelenleg már a cég szerviz-tevékenysége is szünetel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin