Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tendert nyert a Matáv az Invitel területén

Dotkom

Tendert nyert a Matáv az Invitel területén

130 milliós megállapodást kötött a Matáv két gázszolgáltatóval.

Három évre szóló adathálózati szerződést kötött a Matáv az Észak-dunántúli Gázszolgáltató Rt.-vel (Égáz) és a Dél-Alföldi Gázszolgáltató Rt.-vel (Dégáz) 130 millió forint értékben. Az Égáz területén Flex-Com szolgáltatást, a Dégáz területén Frame-Relay technológiát, valamint a gázszolgáltatók győri és szegedi központjaiban nagy sávszélességű bérelt vonali Internet elérést biztosít a Matáv. A megállapodás létrejöttével a Matáv lehetőséget kapott, hogy az Invitel területén bizonyítsa szakmai hozzáértését, felkészültségét.

A Gaz de France többségi tulajdonában lévő Égáz és Dégáz – piaci erejének jobb kihasználása érdekében – közös pályázatot írt ki szolgáltatási területeik adathálózatának, a központok gerinc-összeköttetéseinek kiépítésére és működtetésére, valamint nagy sávszélességű bérelt vonali Internet-elérés biztosítására.

A többfordulós pályázat végeredményeként a Matáv összevont, mindkét szolgáltatási terület együttes informatikai adathálózatának kialakítására vonatkozó ajánlatát ítélte a legjobbnak a két gázszolgáltató.

Dr. Laczó Sándor az Égáz és a Dégáz vezérigazgatója az aláíráskor kiemelte, hogy a két gázszolgáltató további, értéknövelt szektorspecifikus szolgáltatásokat kíván igénybe venni a Matávtól.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés