Connect with us

Hirdetés

technokrata

Második lett a Matáv a környezetvédelmi pályázaton

Dotkom

Második lett a Matáv a környezetvédelmi pályázaton

A Deloitte & Touche kihirdette idei „Zöld Béka” díjának nyertesét.

A Deloitte & Touche 2003-as környezetvédelmi pályázatának megosztott első helyezettei a Denso Gyártó Magyarország Kft. és a Budapesti Erőmű Rt., második helyen a Matáv Rt. végzett. A cég az úgynevezett „Zöld Béka” díjat 2001-ben alapította azon közép-kelet európai vállalatok számára, amelyek a legjobb környezeti vagy fenntarthatósági jelentést készítették. A díjátadáson jelen volt Dr. Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter.

A díj létrehozásával a Deloitte nem titkolt célja egyrészt az, hogy a régió vállalatait felkészítse az EU hasonló pályázatain való részvételre, másrészt pedig, hogy arra ösztönözze a közép-kelet európai vállalatokat, hogy minél nagyobb számban, tartalmilag és formailag minél igényesebben készítsék el ezt a fontos, a környezetvédelemben elért eredmények kommunikációjára egyedülállóan alkalmas dokumentációt.

Mivel a díj odaítélésének szempontjai teljesen megegyeznek az Európai Unió hasonló díjával, a „Zöld Béka” díjat az Unió úgynevezett Környezeti Jelentés díjának régióbeli kistestvérének tekinthetjük egészen addig, amíg a helyi vállalkozások nem vehetnek részt az uniós pályázaton. A Deloitte nagy örömére ez évben már olyan fenntarthatósági jelentésekkel is pályáztak, amelyek az EU legújabb (Global Reporting Initiative – GRI) irányelveit követve készültek.

A Deloitte & Touche Európa szerte élen jár a környezeti jelentések (fenntarthatósági jelentések) összeállítási és ellenőrzési módszertanának kidolgozásában. Dániai és svájci irodái aktívan részt vesznek az Európai Uniós Bíráló Bizottság munkájában is.

A díjat mindkét alkalommal egy, a Deloitte & Touche által felkért, de tőle független nemzetközi zsűri ítélte oda. A zsűriben a következő szervezetek képviselői vettek részt: az EBRD környezetvédelmi osztályának munkatársa, a World Business Council for Sustainability Development (WBCSD – Üzleti tanács a fenntartható fejlődésért) külső szakértője, a Közép-Európai Egyetem egyik professzora, a Közép-Európai Környezetvédelmi Központ képviselője, és egy magyar környezetvédelmi újságíró.

A 2003-ban pályázók a következő cégek voltak: Audi Hungaria Motor Kft, Budapesti Erőmű Rt, Denso Gyártó Magyaroszág Kft., Fiat – GM Powertrain, Opel Magyarország Autóipari Kft., Magyar Posta Rt, Matáv Rt, Magyar Villamos Művek Rt., Pannonplast Műanyagipari Rt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés