Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar és a nemzetközi informatika-tudomány melegágya

Dotkom

A magyar és a nemzetközi informatika-tudomány melegágya

Simonyi Konferencia: Simonyi Károly nevét veszi fel a BME villamosmérnöki- informatikai szakkollégiuma.

2003. november 4-én tartja a Simonyi Károly Szakkollégium névadó konferenciáját. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő Szakkollégium egy tudományos konferenciával egybekötött eseményen veszi fel a BME legendás professzorának nevét. A Szakkollégium célja, hogy összegyűjtse a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának szakmájuk iránt kiemelten érdeklődő hallgatóit, és lehetőséget nyújtson mind számukra, mind mások számára az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretek megszerzésére.

A Szakkollégiumot alapító szakmai öntevékeny körök 30-40 éves tradíciókkal rendelkeznek (például Budavári Schönherz Stúdió: 1962, Kollégiumi Számítástechnikai Kör: 1976). Az alapító öntevékeny műhelyek magasan képzett mérnököket, kiváló kutatókat és cégvezetőket adtak a magyar és a nemzetközi informatikának és villamosmérnök-tudománynak.

A névadó Simonyi Károly, a fizika és a villamosságtan világhírű tudósa, mérnökgenerációk kedvenc tanára, akit az “év tudósa” címmel elsőként tüntettek ki, birtokosa az Akadémia legnagyobb elismerésének, az Akadémiai Aranyérmének, nevét egy róla elnevezett égitest is megörökíti. Szeretett szakmáját óriási hittel, kitartással művelte. Tisztessége, becsülete és roppant nagy tenni akarása példaképpé tette a fiatal mérnök-hallgatók számára.

A Simonyi Szakkollégium napjainkra egy 150 fős, az egyetem és az ipar által is elismerten magas színvonalú oktatási munkát végző szervezetté vált. Tagjait nemcsak a szakma közös szeretete, de baráti kötelékek is összefűzik. Sikerült korszerű minőségbiztosítást meghonosítani, és olyan szervezeti kereteket, megfelelő autonómiát kialakítani, amely a további növekedést lehetővé teszi. A felvételikre évente átlagosan 40-60 ember jelentkezik, ami a 120 fős állandó tagsághoz képest igen jelentős.

A tudományos konferencia célja, hogy egyrészt betekintést nyújtson az informatika és elektronika fejlődésének élvonalába, másrészt demonstrálja a Szakkollégiumban zajló szakmai munkát. Az előadások témakörei között megtalálhatóak a kvantum-informatika, neurális hálózatok, kognitív tudományok, Dolby rendszerek, biztonsági kérdések. A konferencia védnöke dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. Az előadásnak a BME Informatikai épületének Kozma nagyelőadója ad helyet november 4-én, 16 órától.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés