Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem sokat ért a Norton Antivirus 2004 védelme?

Dotkom

Nem sokat ért a Norton Antivirus 2004 védelme?

A Symantec nemrég jelentette be, hogy vírusvédelmi eszközének legújabb változatát, a Norton Antivirus 2004-et már termékaktiválási eljárás védi a jogsértő másolatok elkészítésétől. A védelmet azonban már a hivatalos megjelenés előtt megtörték…

A kalózszoftverek arányát visszaszorítandó döntött úgy a Symantec, hogy a Norton Antivirus 2004 termékaktiválási eljárással kerül forgalomba, azaz a szoftver egy hitelesítési eljárás végrehajtása nélkül nem lesz használható. A Symantec közölte azt is, hogy a közeljövőben megjelenő termékei szintén igényelni fogják az eljárást. A cégnél a felhasználók érdekeire hivatkozva indokolták az aktiválás szükségességét.

Az eljárás egyébként a Microsoftnál adoptált megoldásra hasonlít: a Symantec egy egyedi alfanumerikus kódot rendel minden egyes PC konfigurációhoz, amit a felhasználó a szoftver feltelepítése, és a sorozatszám elküldése után kap meg. Ugyanazzal a termékkulccsal öt aktiváció végrehajtása lehetséges.

Körülbelül egy-két hete azonban már azonban elérhetők a szoftver megtört változatai is, az Internet olyan szegleteiben, melyek eddig sem a szerzői jogok tiszteletben tartásáról voltak híresek. Ügyes kezű crackerek ugyanis rájöttek arra, hogy miként a Windows XP aktiválását is meg lehet kerülni, úgy a NAV 2004-nél sem túlságosan bonyolult kikerülni ezt a védelmet. Ez bizonyára érzékenyen fogja érinteni az amerikai céget, hiszen bevételeinek jelentős része származik a vírusvédelmi megoldásának értékesítéséből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés